Speeldag: Speeldag 11
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL profiteert van Waaslandse cadeaus
Marc Van Den Noordgaete

Oud-Heverlee Leuven deed wat het moest doen, winnen van Waasland-Beveren. Het had daarvoor wel twee cadeaus van de Waaslanders nodig, maar dat kon de Leuvenaars worst wezen. Zij wippen over Waasland-Beveren in het klassement, genoeg voor een zuiders feestje op Den Dreef.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

De opdracht voor beide teams was duidelijk. Winnen betekende wat meer ademruimte, verliezen het mes op de keel. Bij OHL één wijziging ten opzichte van de met 1-0 verloren match bij Club Brugge: Van Goethem startte in de plaats van Bandalovski. Waasland-Beveren begon met dezelfde elf die KV Oostende met 2-0 versloegen.

De thuisploeg startte het best, al duurde het tot de negende minuut eer Coosemans zich ook kon tonen. Hij maakte met de voet een poging van Kostovski onschadelijk. Negen minuten later was het toch raak. Thompson schilderde vanop de linkerflank de perfect op het hoofd van Ruytinx, El Toro kopte in de verste hoek de 1-0 binnen.

Afgeweken vrije trap

De Waaslanders waren echter niet van de kook, Veselinovic werd afgezonderd door de vaardigde Oumarou. Het leer hobbelde centimeters aan de verkeerde kant van de paal buiten. Bailly hield daarna zijn ploeg recht door met de onderarm een listige bal van Trickovski te keren, maar moest zich in de 34ste minuut toch gewonnen geven. Een vrije trap van Maric werd van richting veranderd door Robson, de OHL-goalie stond op het verkeerde been.

OHL probeerde nog voor rusten opnieuw op voorsprong te komen, maar speelde te onzuiver. De 1-1 ruststand was hoe dan ook billijk te noemen. Van Geneugden verving bij Leuven Buysens door Bandalovski, Collega De Boeck bracht dezelfde elf tussen de lijnen. Zijn ploeg begon ook het gevaarlijkst aan de tweede helft, maar de vrije trap van Maric vanop zo'n 30 meter zoefde net naast de kooi van Bailly.

Waaslandse geschenken

Het sein voor Leuven om wakker te schieten. Al hielpen de bezoekers meer dan een handje, zo bleek in de 54ste minuut! Kostovski maakte dankbaar gebruiik van een misser van Bojovic - die een vrije trap van Messoudi knullig tegen de paal kopte - om de bal over de lijn te werken, Ruytinx deed hetzelfde nadat de bezoekende verdediging een inzenden van Messoudi niet wegkreeg. Twee goals in geschenkverpakking van Beveren-Waasland dus.

Mexican Wave

Voldoende voor Leuven om de wedstrijd te controleren, al liet het teveel ruimte aan het Waaslandse middenveld. De bezoekers konden er echter te weinig mee aanvangen. Ze werden in de 73ste minuut definitief uitgeteld toen Ngolok op aangeven van Geraerts Coosemans fusilleerde met een onhoudbare kogel. Tijd voor de Leuvense aanhang om nog eens de Mexican Wave door de tribunes te laten rollen, en dat was al een hele tijd geleden.

Waasland-Beveren kon de score nog halveren via de ingevallen Lebbihi, maar verder kwam het niet meer. Met de 4-2 zege krijgt Leuven dus wat meer ademruimte om naar KV Mechelen te trekken. Waasland-Beveren blijft in de kelder van het klassement, dat heeft het echter wel voor een stuk aan zichzelf te wijten.