Reactie Van Geneugden: "Iedereen had hier nood aan"

Marc Van Den Noordgaete
| 3 reacties
Van Geneugden: "Iedereen had hier nood aan"
Foto: © SC

OHL-coach Ronny Van Geneugden was uiterst opgetogen met de 4-2 overwinning van zijn ploeg tegen Waasland-Beveren. Hij stelde vast dat het geluk eindelijk eens aan de Leuvense kant stond, maar vond wel dat de zege broodnodig en hoopt op een nieuwe ongeslagen reeks.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

Het drieluik Waasland-Beveren, KV Mechelen en Bergen werd alvast goed ingezet, al was er wel wat geluk mee gemoeid. Dat gaf ook Van Geneugden ruiterlijk toe. "De voorbije wedstrijden kun je telkens vergelijken met een boksmatch. We wonnen op punten, maar in voetbal ligt dat ietwat anders", klonk het op de persbabbel. "Dit keer draaide het echter anders uit, eindelijk."

Toch liep het in de eerste helft niet van een leien dakje, dat beseft ook de Limburger. "We begonnen nochtans gretig en kwamen ook verdiend voor. Maar daarna drong de angst op een onbegrijpelijke manier in ons elftal. Bailly houdt ons eerst nog wel recht, maar met die afgeweken vrije trap van Maric was het toch weer prijs", klonk het.

Eindelijk resultaat

"Tijdens de rust beklemtoonde ik dat het de volgende 45 minuten raak moest zijn, de spelers beseften dat ook. Het geluk zat ons bij de 2-1 en 3-1 mee, maar dat dwing je ook voor een stuk af. Hoe dan ook, iedereen had nood aan die overwinning. Het deed deugd aan de supporters die ons bleven steunen en we kunnen ons goed voetbal eindelijk eens aan resultaten koppelen. Hopelijk is deze zege de start van een reeksje zoal we in het verleden al hebben neergezet", grijnsde de OHL-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties