Datum: 15/12/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Verbetenheid Carolo's loont, Club in tweede helft nergens meer
Verbetenheid Carolo's loont, Club in tweede helft nergens meer
Foto: © SC

Na een wervelende tweede helft heeft Charleroi verdiend een punt gepakt tegen Club Brugge. Blauw-zwart liep in de eerste helft tot 0-2 uit, maar mocht nog blij zijn met een punt, want Charleroi was in de tweede helft heer en meester van het terrein.

Johan Walckiers in Charleroi

In beide elftallen was slechts één vervanging op te merken: de herstelde Meunier kwam weer in de plaats van Högli. Bij Charleroi hield Mazzu voor de eerste keer dit seizoen twee weken op rij dezelfde opstelling aan. Kapitein Ederson bleef dus aan de kant en Marcq mocht blijven staan.

Gespeeld of toch niet?

De twee ploegen gingen vrank en vrij hun kans en dat leverde toch een leuke beginfase op met een aantal kansen voor Kebano, maar Ryan en Simons redden de meubelen bij Club. Aan de andere kant was er een schitterende counter via De Bock en Sobota, maar uiteindelijk strandde die bij Jörgensen. Het spel verwaterde tot veel middenveldspel, maar uiteindelijk kon Club zich toch één keer doorzetten.

Al moet gezegd dat de verdediging van Charleroi er echt niet goed uitzag bij die fase. Sobota mocht vrijelijk aan een gezondheidswandeling beginnen in de zestien en kon uiteindelijk vrij de bal in de verste hoek leggen. Gudjohnsen was daarbij ook niet direct onbelangrijk, want de IJslander hield twee man af om Sobota vrije baan te gunnen. Niet meteen de juiste weergave van het spel, want tot dan had Charleroi de beste kansen laten optekenen.

Charleroi was zeker niet de mindere ploeg, maar kwam goed weg toen Lestienne een vrije trap rechtstreeks op doel schoot en iedereen verraste behalve Marcq die het leer van de lijn kopte. Toch hadden de Carolo's zelf voldoende kansen om gelijk te maken, maar Pollet was ongelukkig in zijn balaannames. En net voor de rust kreeg de thuisploeg het deksel op de neus: een afgeweken vrije trap van Lestienne belandde voorbij de grabbelende Malanda. Zonder echt goed te voetballen had Club zijn schaapjes al half op het droge bij de rust.

Charleroi wervelt in tweede helft

Sprankelend was het dus zeker niet en Charleroi kwam de tweede helft zeker niet met hangende hoofdjes het veld op. De Carolo's trokken ten aanval en werden beloond toen De Bock een domme overtreding maakte aan de zestien. Milicivic schilderde het leer op het hoofd van Pollet en die liet dat niet liggen: 1-2. En de Carolo's stoomden door. Toen Kaya een vrije trap enig mooi binnenborstelde, was dat dus zeker verdiend.

Mazzu liet zijn ploeg heel mooi voetbal brengen in de tweede helft onder leiding van regisseur Kaya. De thuisploeg overspoelde Club en ging zelfs op zoek naar de winst. Club moest achteruit, maar hield uiteindelijk stand. Dit Charleroi kan van iedereen punten pakken, dat bewezen ze nog maar eens.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' 5
Marinos Stergos 73' 6
Martos Francisco Javier 90' 7
Dewaest Sebastien 90' 6
Satli Mourad 45' 6
Marcq Damien 90' 6
Kebano Neeskens   90' 7
Milicevic Danijel A 90' 6
François Guillaume   90' 6
Pollet David 90' 8
Kaya Onur  90' 7
  Bank G Beoordeel
Willems Steeven 45' 6
Tormena Ederson 17' 5
Daf Mohamed -  
Thiaré Jamal -  
Vervoort Jonathan -  
Gnohere Harlem -  
Renard Olivier -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 6
Meunier Thomas 90' 5
Simons Timmy 90' 3
Engels Björn   90' 5
De Bock Laurens   90' 4
Jørgensen Jesper 90' 3
Vazquez Victor A 90' 3
Odjidja Vadis   90' 3.5
Lestienne Maxime 90' 4.5
Gudjohnsen Eidur 67' 3.5
Sobota Waldemar 83' 6
  Bank G Beoordeel
Tchite Mohammed 23' 4
Fatai Kehinde Abdul Feyi 7'  
Wang Shangyuan -  
Kujovic Vladan -  
Larsen Jim -  
Adu Enoch Kofi -  
Høgli Tom -  
Herbeleef Charleroi - Club Brugge

Vooraf