Genk toont veerkracht in boeiende Limburgse derby en vergroot kloof met Club Brugge
Robby Morren
Robby Morren vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Racing Genk wint de Limburgse derby tegen Sint-Truiden

Genk toont veerkracht in boeiende Limburgse derby en vergroot kloof met Club Brugge
Foto: © photonews

Racing Genk heeft 2019 uitstekend ingezet. De competitieleider haalde twee keer een achterstand op en ging daarna over Sint-Truiden in een zeer boeiende Limburgse derby.

Marc Brys had af te rekenen met tal van afwezigen wegens Asian Cup, blessures en schorsingen. Hij bracht Sekine, Mmaee en Sankhon aan de aftrap. Bij Genk het verwachte elftal waarbij Jackers de plaats van Vukovic (Asian Cup) innam onder de lat.

De partij kon niet beter beginnen voor de Kanaries na een vreselijke misser bij Genk. Doelman Jackers raapte een terugspeelbal van Aidoo op en vrije trap in de zestienmeter. Garcia zette zich achter de bal die voor de voet van Botaka kwam en die knalde hard binnen. (1-0)

De troepen van Marc Brys hadden het allemaal behoorlijk onder controle en creëerden mogelijkheden. Zo moest Jackers Boli met een voetveeg van de 2-0 houden. De competitieleider had het heel lastig.

Tot op het halfuur Ndongala Samatta in het straatje stuurde. De topschutter bleef rustig oog in oog met doelman Steppe en legde de gelijkmaker in het doel, zijn 16e competitietreffer al. 1-1 was ook de ruststand.

Racing Genk nam het tweede bedrijf in handen. De competitieleider verzamelde verschillende hoekschoppen en kon tal van voorzetten trappen, maar een goal bleef uit. Ook al omdat Steppe sterk stond te keepen en een uithaal van Trossard uit doel zweefde.

Met nog 20 minuten op de klok, mocht Boli een vrijschop trappen vanop het halve maantje. Hij verraste door een lage bal in de korte hoek te leggen. Doelman Jackers stond aan de grond genageld en STVV opnieuw op voorsprong.

Toch maakte Genk nog een vuist en ging nog over de aartsrivaal. Eerst legde Leandro Trossard de 2-2 binnen via de paal en kort daarna rondde Ndongala een knappe aanval af. Jammer dat ref Visser Philippe Clement nog naar de tribune moest sturen nadat hij geel had getrokken voor Pozuelo.

Genk pakt niet alleen de volle buit in de Limburgse derby, maar zet zo ook druk op de achtervolgers. De kloof met Club Brugge bedraagt nu al 10 punten. Voor STVV is het duur puntenverlies in de strijd om play-off 1.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws