STVV - KV Oostende

STVV duwt Kustboys nog wat dieper in de put na flauwe bedoening op Stayen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties
STVV duwt Kustboys nog wat dieper in de put na flauwe bedoening op Stayen
Foto: © photonews

STVV had aan een kopbaldoelpunt van Suzuki genoeg om voor het eerst in drie maand nog eens te winnen thuis. En passant duwde het KV Oostende nog wat dieper in een al diepe put.

  • STVV op zoek naar 6 op 6 en eerste thuiszege sinds 11 augustus
  • Oostende wilde na 2 op 24 eindelijk nog eens winnen
  • Dramatische eerste helft
  • Suzuki breekt de ban met kopbal

STVV had tijdens de midweekspeeldag verrassend gewonnen op het veld van KV Mechelen en de troepen van Marc Brys wilden op dat elan verder gaan met De Ridder als nieuwe man in de plaats van De Bruyn en verder dezelfde namen van Achter de Kazerne.

Kare Ingebrigtsen had na een 0 op 12 en zelfs 2 op 24 meer denkwerk. Hij posteerde Brecht Capon centraal achterin naast Milovic en Faes en bracht Sané en Canesin in de ploeg voor Guri en Boonen om zo voor het eerst sinds 24 augustus nog eens proberen te winnen.

Flauwe pot

In een erg matige eerste helft lieten de Kustboys al bij al het meeste doelgevaar zien, al eiste de thuisploeg massaal de bal op (66% balbezig in de eerste 45 minuten). Zonder een bal op doel, Suzuki trapte enkel eens over de kooi. 

De bezoekers hadden daar zelf niet echt veel tegenover gezet, al dreigden Skulason, Canesin en vooral Sakala wel een keertje. Beterschap na de pauze dan maar? Enigszins wel, al was het toch geen volledige omwenteling.

De vinnige Sousa zag zijn voorzetten er wel beter uitkomen en na een eerste afgekeurd doelpunt was het raak: Suzuki kopte helemaal vrij tegen de touwen. De Kustboys zouden dus moeten komen, maar toonden vooral radeloosheid.

1 flits voldoende

Op geen enkel moment kreeg je het gevoel dat Oostende het zou kunnen keren in een bijwijlen desolaat ogend Stayen. De thuisploeg weigerde echter het nekschot te geven, onder meer De Bruyn miste een open kans en ook bij Boli was het een paar keer net niet. 

De zege kwam wel niet meer in het gedrang en zo doet STVV met een 6 op 6 een goede zaak in de stand. KVO moet zich nu echt stilaan zorgen gaan maken, want er is niet meteen beterschap merkbaar na weken van malaise.

Goals

1
0

Balbezit

59
41

Aanvallen

87
66

Gevaarlijke aanvallen

30
27

Schoten op doel

2
6

Schoten naast/over doel

3
4

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

4
6

Buitenspel

4
0

Fouten

10
16

Vrije trappen

16
14

Doeltrappen

12
7

Inworpen

35
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League