Antwerp wint met ruime cijfers op het veld van Eupen
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Een uitstekende Mbokani en Rodrigues trekken Antwerp over de streep

Antwerp wint met ruime cijfers op het veld van Eupen
Foto: © photonews

Antwerp is uitstekend aan de nieuwe competitie begonnen. De troepen van Bölöni kenden weinig problemen met een nieuw Eupen en wonnen met ruime cijfers.

Bij Eupen kwamen met Ciampichetti, Koch, Lapena, Bautista en Beck heel wat nieuwe namen aan de aftrap. Mégan Laurent die vorig seizoen al snel volledig uit beeld verdween, had ook opnieuw een basisplaats te pakken.

Laszlo Bölöni koos na het vertrek van Jelle Van Damme voor twee spelers die vorig seizoen nog overbodig waren. Batubinsika en Seck moesten de leemte opvullen. Alexis De Sart begon op het middenveld als enige nieuwkomer, ook was er een basisplaats voor Geoffry Hairemans.

Antwerp begon bijzonder goed aan de wedstrijd want Dieumerci Mbokani maakte meteen een doelpunt. Van Crombrugge kon nog tussenkomen op een schot van Hairemans, maar op de rebound had hij geen verhaal. Mbokani bleef nadien op een bijzonder hoog niveau spelen.

Pas halfweg de tweede helft kreeg Eupen de situatie onder controle. Een kopkans van Marreh ging voorlangs. In het slot kwamen de Panda’s na een formidabele knal van nieuwkomer Bautista opnieuw op gelijke hoogte.

Antwerp heeft alles al snel onder controle

Na de rust eiste Antwerp meteen het balbezit op. Eupen verdedigde in eerste instantie nog goed, maar ze kwam toch al snel op achterstand. Mbokani maakte z’n tweede van de avond door een voorzet van Buta binnen te werken.

Nauwelijks vijf minuten later zat Antwerp helemaal op rozen. Refaelov stuurde Ivo Rodrigues weg en die werkte koelbloedig af. Het viel vooral op hoe makkelijk Mbokani en Rodrigues mekaar vonden. Ondanks een dubbele wissel kon Eupen van die achterstand niet meer herstellen.

In het absolute slot maakte Refaelov er ook nog 1-4 van. Na een uitstekende pas van Juklerod kon hij oog in oog met Van Crombrugge afwerken. Antwerp begint zo voortvarend aan de nieuwe competitie en is meteen de eerste leider. 

Meer nieuws

Meer nieuws