Charleroi - Waasland-Beveren

Koita trapt Waasland-Beveren weg van degradatieplaats, Charleroi lost top vier
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 59 reacties

Waasland-Beveren wint in Charleroi en pakt 7 op 9

Koita trapt Waasland-Beveren weg van degradatieplaats, Charleroi lost top vier
Foto: © photonews

Cynische vraag: loont het dan toch om vertrouwen te houden in je coach als het niet draait? Wachten op dat keerpunt. Voor Waasland-Beveren lijkt dat er gekomen te zijn tegen Oostende. Nu legden ze ook Charleroi over de knie en steken ze Moeskroen en STVV voorbij.

Het begin zag er alvast niet veelbelovend uit, met veel afval in het spel. Maar dan begon Waasland-Beveren het laken naar zich toe te trekken. Onder impuls van een weer sterke Aboubakary Koita. Sinds hij naast Frey in de spits mag staan, loopt het steeds beter voor de aalvlugge Antwerpenaar. 

Heymans en Frey hadden al een paar waarschuwingen verstuurd, maar toen Koita van buiten de zestien aanlegde, was Charleroi-doelman Descamps gezien. De bal botste nog even, maar leek niet onhoudbaar. Charleroi besefte dat het iets moest doen en begon power play te spelen. Maar ook de verdediging van de Waaslanders heeft de laatste weken een metamorfose ondergaan en gaf geen krimp.

Net voor rust leek Koita nog eens weg te glippen, maar Ilaimaharitra haalde hem met een scherpe tackle neer. Ref Lothar D'Hondt ging naar de beelden kijken en gaf hem rechtstreeks rood. Charleroi dus nog een helft met tien.

Wat een beetje vertrouwen kan doen met een elftal. Waasland-Beveren trok zich niet meer terug in egelstelling, maar ging op zoek naar de tweede treffer. Al moet gezegd dat zonder Jackers en Schoonbaert de gelijkmaker al tegen de netten had gehangen. Jackers met een geweldige redding en Schoonbaert met een veeg voor de lijn hielden Nicholson van een goal.

De 20-jarige Schoonbaert maakte trouwens de hele wedstrijd door een grote indruk. 20 jaar en 1m90 groot, maar een heel solide verdediger. Waasland-Beveren moest dan toch terugplooien, maar had er wel 0-2 van kunnen maken indien Koita de juiste pass naar Heymans had gegeven. 

Maar Koita maakte het in de slotfase toch zelf af na een goeie assist van Heymans en Waasland-Beveren doet een geweldige zaak onderin de stand. Ze staan nu op gelijke hoogte met KV Mechelen. En dat met Moeskroen in het vooruitzicht...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League