KV Oostende - KAA Gent

KV Oostende boekt een knappe overwinning tegen AA Gent en doet een enorme zaak onderin het klassement
Redactie vanuit Oostende
| 124 reacties

KV Oostende heeft een knappe overwinning geboekt tegen AA Gent

KV Oostende boekt een knappe overwinning tegen AA Gent en doet een enorme zaak onderin het klassement

KV Oostende heeft deze avond een knappe overwinning geboekt tegen AA Gent. Het werd 2-1. AA Gent kwam op voorsprong via Depoitre, maar Hjulsager en Vargas konden het tij keren voor de thuisploeg. KV Oostende staat nu dertiende met tien punten voorsprong op Cercle Brugge.

De wedstrijd begon leuk met veel dreiging langs beide kanten. Toch was de eerste echte kans meteen een doelpunt. Kums stak Yaremchuk erdoor en de aanvaller kon alleen richting Ondoa. Hij trapte op de doelman, maar Depoitre was goed gevolgd om de 0-1 binnen te duwen.

Daarna kreeg de thuisploeg het moeilijk en AA Gent probeerde te profiteren. Opnieuw mocht Yaremchuk alleen op de doelman na een mooie pass van Bezus, maar deze keer zat Ondoa er goed tussen. Even later trapte Bezus zelf in de handen van Ondoa.

KV Oostende kwam beter in de wedstrijd en het werd beloond met een doelpunt. Een hoekschop kwam tot bij Milovic en de centrale verdediger knikte de bal door tot bij Hjulsager. De aanvallende middenvelder twijfelde niet en trapte de 1-1 tegen de touwen.

De thuisploeg werd sterker, maar zowel Canesin als Akpala kregen de bal niet voorbij Kaminski. Ook AA Gent kwam net voor de rust nog eens piepen via Castro-Montes, maar hij trapte net naast. 1-1 was dus de ruststand.

Tweede helft

AA Gent begon het best in de tweede helft met een kans voor Mohammadi, maar de thuisploeg kwam wel op voorsprong. Ndenbe bracht de bal goed voor en Vargas knikte de bal zeer knap binnen: 2-1.

Daarna zocht AA Gent nadrukkelijk naar de 2-2, maar Depoitre liet het liggen. De aanvaller kwam oog in oog met Ondoa, maar hij trapte op de doelman. Ook Mbayo en Kvilitaia kregen nog kansen, maar Ondoa stond pal.

In de slotfase zette AA Gent nog alles op alles, maar het mocht niet baten. KV Oostende doet met deze overwinning een enorm goede zaak, want ze staan nu dertiende met tien punten voorsprong op Cercle Brugge. AA Gent laat de kans liggen om over Antwerp naar de tweede plaats te klimmen. 

Goals

2
1

Balbezit

39
61

Aanvallen

72
87

Gevaarlijke aanvallen

26
47

Schoten op doel

4
6

Schoten naast/over doel

2
4

Geblokkeerde schoten

2
5

Hoekschoppen

6
5

Buitenspel

1
3

Fouten

14
18

Vrije trappen

21
15

Doeltrappen

6
4

Inworpen

15
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws