Datum: 10/12/2020 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: White Hart Lane

Herbeleef Tottenham - Antwerp (Europa League )

Volg de match tussen Tottenham en Antwerp live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 199 reacties...
Tottenham (Tottenham - Antwerp)
Tottenham: Joe Hart - Matt Doherty - Davinson Sánchez Mina - Japhet Tanganga - Benjamin Davies - Sergio Reguilón Rodríguez - Harry Winks - Giovani Lo Celso - Lucas Rodrigues Moura da Silva - Carlos Vinicius - Gareth Bale
Bank: Steven Bergwijn - Heung-Min Son - Tanguy NDombèlé Alvaro - Harry Kane - Moussa Sissoko - Jack Clarke - Toby Alderweireld - Alfie Whiteman - Dele Alli - Eric Jeremy Edgar Dier

Antwerp (Tottenham - Antwerp)
Antwerp: Alireza Beiranvand - Abdoulaye Seck - Jérémy Gelin - Dylan Batubinsika - Aurélio Buta - Faris Haroun - Martin Hongla - Jordan Lukaku - Lior Refaelov - Manuel Benson - Cristian Benavente
Bank: Nana Ampomah - Simen Juklerød - Frank Boya - Birger Verstraete - Koji Miyoshi - Dieumerci Mbokani - Ritchie De Laet - Jean Butez - Chevaughn Thiam

Vooraf: Kan Antwerp met de groepswinst gaan lopen in Londen?
Mourinho en Leko zorgen toch voor enkele verrassingen in de basiself. Zo starten De Laet, Mbokani, Miyoshi en Juklerod op de bank. Bij Tottenham moet het gouden duo Kane-Son ook plaatsnemen op de bank. Net zoals in de heenwedstrijd start Bale.
1
Tottenham - Antwerp: 0-0

1
De bal rolt!
Na een minuut stilte voor de overleden Paolo Rossi is de wedstrijd op gang getrapt.
4
Antwerp eist de bal op en komt even piepen in het strafschopgebied van Tottenham maar Buta stond buitenspel.
5
Beiranvand oogt niet secuur. Eerder trapte hij een bal niet goed weg, nu laat hij een voorzet door zijn handen glippen. Al hinderde Tanganga de Iraniër wel maar er werd niet gefloten voor een overtreding.
7
Lukaku kan op snelheid doorgaan op links maar zijn voorzet wordt nog net geblokkeerd en bereikt Benavente niet.
10
Gelin moest oppassen met Vinicius in de buurt. De Antwerp-verdediger start ruim voor zijn tegenstander in de sprint naar de bal maar Vinicius haalt hem vlot in. Beiranvand kan zich net op tijd op de bal gooien.
17
Tanganga ligt geveld op de grond. Zijn schouder lijkt uit de kom. Dier loopt zich al warm.
19
Vinicius opportunistisch
Na mistasten achterin bij Antwerp komen Vinicius en Bale in een gevaarlijke positie. Vinicius probeert het alleen van ver, het blijkt een opwarmertje te zijn voor Beiranvand.
20
Verdedigend staat het goed bij Tottenham maar wat wil je met Mourinho als trainer. De afgelopen jaren is de Portugees toch wel dé specialist gebleken in het parkeren van de bus achterin.
24
MĂ©t supporters vanavond
In Engeland zitten er sinds vorig weekend opnieuw supporters in de stadions, althans in sommige gebieden. Ook vanavond in de Europa League is dat het geval.
25
 Gele kaart voor Abdoulaye Seck

26
Seck gaat wat opzichtig aan Lucas Moura hangen. De Braziliaan zet zich door op snelheid maar wordt dan foutief afgestopt.
27
Opnieuw een kansje voor de Spurs. Lo Celso maakt zich knap vrij maar het vervolg is wat slapjes. Uit de daaropvolgende corner slaat Beiranvand helemaal naast de bal. Gelukkig voor Antwerp wordt het gewoon een nieuwe corner, die Beiranvand wel kan wegboksen.
33
Benavente vergeet het af te maken
Antwerp laat de bal mooi rondgaan. Benavente wordt het straatje ingestuurd maar Benavente mist zijn eerste controle volledig waardoor de hoek wel heel schuin wordt. Zijn schot is ongevaarlijk.
34
Uitstekende parade Beiranvand
Beiranvand kan een schot van Lo Celso uitstekend uit zijn doel pareren.
36
Joe Hart toont zich op een corner van Buta. Hij onderschept de voorzet met een sierlijke duik.
37
Gelin kan Bale niet helemaal afstoppen op de rechterflank. De bal achteruit wordt nog aangeraakt door Beiranvand waardoor het doelgevaar geweken is.
40
De uittrappen van Beiranvand waren niet fantastisch aan het begin van deze wedstrijd. Zijn werptechniek daarentegen is zeer goed. Hij gooit met gemak enkele meters voorbij de middellijn.
43
Beiranvand houdt Vinicius van 1-0!
Moura zet Vinicius alleen voor doel. Beiranvand lijkt net iets te snel uit zijn doel te zijn gekomen maar kan toch knap redding brengen op het schot.
45+1
Reguilon en Seck vechten een vreemd duelletje uit. UIteindelijk komt Seck in balbezit en is Reguilon not amused dat hij geen fout mee krijgt.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
Rusten geblazen
De betere kansen zijn voor Tottenham maar veel wordt er niet weggegeven door Antwerp. Zelf konden ze een keer tegenprikken via Benavente maar de controle van de aanvaller was niet goed.
46
Vervangen Sergio ReguilĂłn RodrĂ­guez
Ingevallen Steven Bergwijn


46
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Nana Ampomah


47
Beide ploegen wisselen bij de rust. Bij Antwerp gaat Refaelov eraf voor Ampomah, Tottenham lijkt aanvallender te willen spelen met Bergwijn in plaats van Reguilon.
50
Beiranvand groeit in de wedstrijd en gaat nu zelfs met een kleine dribbel voorbij zijn tegenstander om uit te voetballen.
52
Mourinho komt nu tweemaal op rij ostentatief in beeld bij een uittrap van Antwerp. Het gaat niet snel genoeg voor de Spurs-coach, hij wil duidelijk de groepswinst meegraaien.
54
Bergwijn met een goede actie langs links maar niemand beweegt in het strafschopgebied om ook iets te doen met de voorzet van de Nederlander.
55
Opvallend, Tanganga staat nog steeds op het veld. Net voor de rust zeeg hij nogmaals neer na een duel maar tijdens de rust lijkt hij weer helemaal opgelapt te zijn.
55
Seck flirt met rood
Abdoulaye Seck kreeg in de eerste helft een gele kaart voor het neerhalen van Lucas Moura op snelheid. Nu doet hij iets soortgelijk maar blijft de kaart op zak, wat ze bij Tottenham niet leuk vinden. De assistent van de Spurs krijgt een gele kaart door zijn protest.
57

Goal
Doelpunt van Carlos Vinicius (Gareth Bale)

57
1-0!
Bale trapt een vrije trap vanop zo'n 30 meter rechtstreeks op doel. Beiranvand kan de bal uit doel pareren maar slaat hem in het veld. Vinicius is goed gevolgd en kan de bal eenvoudig in doel leggen.
58
Vervangen Gareth Bale
Ingevallen Heung-Min Son


58
Vervangen Harry Winks
Ingevallen Tanguy NDombèlé Alvaro


58
Vervangen Carlos Vinicius
Ingevallen Harry Kane


58
Vervangen Jordan Lukaku
Ingevallen Simen Juklerød


58
Vervangen Martin Hongla
Ingevallen Frank Boya


59
Kane kan niet al te veel scoren als invaller maar hij wordt nu wel ingezet door Mourinho, samen met zijn maatje Son en ook Ndombele komt erop.
60
Leko wisselt ook meteen na het doelpunt. Hij haalt Lukaku en Hongla eraf, Boya en Juklerod komen erop.
64
Scoren tegen een Tottenham dat op voorsprong staat? Dat is zeer lastig, vraag dat maar aan Arsenal. Ze kwamen 2-0 achter tegen Tottenham en kwamen zelf niet meer tot scoren, hoe veel voorzetten ze ook dropten.
67
Beiranvand met de vingertoppen!
Son laat zich gelden met een mooie actie. Maar Beiranvand kan er nog net zijn vingertoppen tegen zetten. Het lijkt geen moeilijke redding maar de bal kwam pijlsnel in zijn richting.
68
Kane kopt de daaropvolgende corner maar nipt naast.
68
Vervangen Lucas Rodrigues Moura da Silva
Ingevallen Moussa Sissoko


69
Antwerp moet scoren maar het doelgevaar blijft van Tottenham komen. Beiranvand kan een schot van Bergwijn in zijn buik klemmen.
71

Goal
Doelpunt van Giovani Lo Celso (Harry Kane)
Ndombele verovert de bal en het gaat richting Kane. Hij kan Lo Celso alleen voor doel sturen en de Argentijn legt eenvoudig binnen.
72
Vervangen Manuel Benson
Ingevallen Koji Miyoshi


72
Vervangen Abdoulaye Seck
Ingevallen Birger Verstraete


77
 Gele kaart voor Nana Ampomah

77
Over en out voor Antwerp? In de tweede helft zijn ze nog niet gevaarlijk geweest.
82
De spanning is uit de wedstrijd, Tottenham jaagt de bal rond.
86
Benavente moet nog enkele klappen verwerken in de slotfase. Het levert Davinson Sanchez een gele kaart op.
87
 Gele kaart voor Davinson Sánchez Mina

89
Kane probeert het al vallend maar zijn schot gaat naast. In het verleden heeft hij ze zo al eens gescoord.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.