Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Achter de Kazerne
Cercle wint dolle cupmatch achter de kazerne
De Nijs Michael

KV Mechelen kon vanavond revange nemen voor de zware thuisnederlaag die het in de competitie opliep tegen Cercle Brugge. Daar dacht Tom De Sutter echter anders over, de speler scoorde liefst 4 keer in de eerste twintig minuten. Mechelen vocht nog terug en kwam voor de rust nog terug tot 2-4. In de tweede helft bleef de thuisploeg druk zetten, maar doelpunten vielen er niet meer. Cercle kan dus blijven hopen op een stunt in de beker, Mechelen kan zich vanaf nu toeleggen op de degradatiestrijd in de eerste klasse.
Cercle Brugge begon in sneltempo aan de wedstrijd, na 23 seconden stonden de Bruggelingen al op voorsprong: Gombami gaf de perfecte voorzet vanop rechts en Tom De Sutter kopte binnen. De revelatie van dit seizoen bleef doordrukken en na 6 minuten stond de 0-2 al op het bord, opnieuw was het De Sutter die kon scoren. Deze keer schoot hij de bal binnen nadat Colinet zwak uitverdedigde. Een droomstart voor Cercle, maar nog was het niet gedaan. Mechelen-goalie Kempeneer kon een hoge bal niet klemmen en De Sutter was er als de kippen bij om zijn derde van de avond binnen te tikken. Na 12 minuten staat Cercle op een 0-3 voorsprong, een loepzuivere hattrick van spits De Sutter. Een kleine twintig minuten duurde het voor we het eerste gevaar van de thuisploeg konden noteren, dan schoot Dunkovic op doel. De bal ging net naast. Dan vond De Sutter zijn moment gekomen om nogmaals te scoren: Iachtchouk ging door op links en leverde een fraaie voorzet af. Gombami kan niet scoren aan de eerste paal, de bal schiet echter door en aan de tweede paal schiet De Sutter zijn vierde binnen. Onwaarschijnlijk en zelden of nooit gezien in een bekermatch, De Sutter scoort liefst vier keer in 21 minuten! De bezoekers laten het tempo dan wat zakken en KV Mechelen komt beter in de match. Na een half uur kan Dunkovic op links doorgaan. Hij speelt de bal tot bij Nong, deze laatste zet de bal voor en aan de tweede paal kan Imschoot de eerredder binnentikken. De Mechelaars lijken opnieuw in hun kansen te geloven, blijven aandringen en in de 37ste minuut scoort de thuisploeg een tweede keer. Deze keer is het Nong die op doel kan schieten nadat Gombami slecht teruglegt. Doeman Verbist kan de bal nog stoppen, maar Vleminckx schiet de bal in de rebound toch binnen. Mechelen bleef verder aandringen, tot doelpunten kwam het in de eerste helft echter niet meer. We gaan na een sensationele eerste helft dus rusten bij een 2-4 stand.

KV Mechelen begon het beste aan de tweede helft. Na een minuut levert Van Goethem een goede voorzet af, Nong duikt de bal nipt over doel. Iets later schiet Dunkovic op doel, zijn schot kan Verbist niet verontrusten. Bij de thuisploeg wil men dan een strafschop nadat Portier een tackle inzet op Nong, onterecht zo blijkt want de Bruggeling raakt de bal. Aan de overzijde schreeuwt men vijf minuten later eveens om een strafschop nadat De Sutter een duwtje krijgt en neergaat in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van de Velde kent echter geen strafschop toe. Een kwartier voor tijd lukt het Nong dan toch om de aansluitingstreffer te scoren, de grensrechter vlagt echter terecht voor buitenspel en het feestje gaat niet door. De thuisploeg bleef aandringen, maar tot doelpunten kwam het niet meer. We onthouden uit het laatste kwartier enkel nog een aanslag van Vleminckx op Gombami, Van de Velde geeft slechts geel voor deze zware fout. De match eindigt op 2-4, we onthouden vooral de fantastische eerste helft en de vier doelpunten van De Sutter. Al kan Mechelen op basis van de tweede helft mss wel aanspraak maken op iets meer.