"Voetbalwereld zet zichzelf ecologisch buitenspel"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
"Voetbalwereld zet zichzelf ecologisch buitenspel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De weersomstandigheden in december waren wel heel extreem. Voorstanders van wintervoetbal halen dat aan om hun standpunt te verdedigen. Wat denkt weerman Frank De Boosere ervan? “We krijgen zachtere en nattere winters.”

Veel kouder en meer neerslag. Dat was het resultaat van een winterse decembermaand. Een contradictio in terminis voor de weergoden. “We hebben een beetje pech gehad”, zegt De Boosere in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Koud & droog

“Als het koud is, valt er normaal niet zoveel neerslag. Bij extreme koude blijft het normaal droog, wordt het wat zachter, dan valt er meer neerslag. Maar door de twee sneeuwrijke winters was het wel heel moeilijk om te voetballen.”

De weerman van de openbare omroep probeert in zijn glazen bol te kijken. “Vroeger waren de winters veel strenger, In de toekomst krijgen we normaal zachtere en nattere periodes. En op dit moment zitten we in een periode van algemene dooi, maar het kan goed zijn dat het op 15 januari opnieuw begint te sneeuwen.”

De Boosere staat bekend als een groene jongen en stoort zich aan het, voor hem, overbodige gebruik van de veldverwarming. “De voetbalwereld zet zich daarmee ecologisch buitenspel. Vroeger pasten we ons gewoon aan de weersomstandigheden aan, nu willen we de weergoden de baas zijn en dat kan niet.”

Voorbeeldfunctie

“Ik zal de keuze van de heren van de voetbalbond heus niet beïnvloeden, maar voor mij mogen de wedstrijden gerust naar een andere datum geschoven worden. Voetbal heeft een voorbeeldfunctie en neemt die op in de strijd voor fair play en tegen racisme. Waarom zouden ze het dan niet  kunnen doen voor het milieu?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties