Vanderhaeghe waarschuwt Club Brugge: "Wij zijn mannen"

Vanderhaeghe waarschuwt Club Brugge: "Wij zijn mannen"
Foto: © SC

Zaterdag ontvangt KV Kortrijk in play- off 1 de buren uit Brugge. In de reguliere competitie verloor Club met 2- 0 en reageerde Michel Preud'homme geïrriteerd na de wedstrijd op de manier van voetballen van de thuisploeg. Yves Vanderhaeghe ging daar toen niet mee akkoord en nu nog steeds niet.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

"Op deze manier kunnen wij niet voetballen. Dat is hier altijd zo, het voetbal van Kortrijk ligt ons niet", verklaarde de Club-coach na het 2-0 verlies. Hij doelde daarmee op het potige spel van de thuisploeg. "Wij zijn mannen", countert Vanderhaeghe die uitspraken nog eens op de wekelijkse persconferentie.

"Het ABC van het voetbal zegt dat als je duels wint, je in balbezit komt en meteen kunt denken aan aanvallen. Ik ga mijn spelers niet opdragen om hun voet niet te zetten, want dan neem ik hun kwaliteiten en karakter af." De KVK-coach ziet ook een verschil in perceptie.

Onze spelers zijn niet erger dan die van Club

"Poulain, Chanot en Tomasevic zijn niet erger dan Duarte, Mechele of Engels. Maar de dag nadien wordt er over ons slecht gesproken, over andere wordt er niet meer geschreven."

Maar Vanderhaeghe zoekt helemaal geen conflict met Preud’homme. "Ik vind Preud’homme een meester in zijn vak. Als hij vindt dat wij een moeilijk bespeelbare ploeg zijn, dan neem ik dat op als een compliment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties