De Jonghe herleeft bij Beerschot-Wilrijk: "Zonder die blessure had ik mijn plaats bij Club"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
De Jonghe herleeft bij Beerschot-Wilrijk: "Zonder die blessure had ik mijn plaats bij Club"
Foto: © photonews

Jimmy De Jonghe (23) gold vier jaar geleden als een groot talent van Club Brugge, tot een operatie aan de patellapees roet in het eten gooide. Na vele omzwervingen landde de linksachter deze zomer op het Kiel bij Beerschot-Wilrijk.

Door Diederik Geypen

U herinnert zich vast nog het seizoen 2011-2012. De toen 19-jarige De Jonghe werd voor de leeuwen gegooid door toenmalig Club-coach Adrie Koster. "Ik heb dat vertrouwen toen niet geschaad. En ook onder opvolger Christoph Daum kreeg ik mijn kans", opent de linksachter in gesprek met Voetbalkrant.com.

Ik had moeten weten dat ik bij Lierse weinig kans maakte

Een hardnekkige blessure dwarsboomde een veelbelovende carrière. "Die kwetsuur maakte veel van mijn loopbaan stuk. Na een zware operatie leende Club mij uit aan Zulte Waregem om weer op niveau te komen. Maar ik herviel."

"Een nieuwe uitleenbeurt aan Lierse draaide verkeerd uit. Ik had moeten weten dat je met die voorzitter (Maged Samy, red.) als niet-lid van de academie weinig kans maakte."

Pas vorig seizoen bij Roeselare pikte De Jonghe zijn oude ritme weer op. "Als ik kijk naar het niveau dat ik bij de trainingen en wedstrijden met Roeselare haalde, denk ik dat eerste klasse nog altijd mogelijk is", blijft De Jonghe ambitieus.

Ik kon in een gelijkaardige situatie als Tuur Dierckx zitten

Jimmy De Jonghe

"Je kan daarover speculeren. Maar als ik die blessure niet had opgelopen, deed ik het seizoen bij Club uit als basisspeler. Ik had in een gelijkaardige situatie als Tuur Dierckx kunnen zitten."

De Jonghe heeft een aflopende verbintenis op Jan Breydel en rekent niet langer op een terugkeer. "Ik heb me niet kunnen doordrukken bij een eersteklasser, wat voor hen een vereiste is voor een contractverlenging."

"Ach, dat zijn zorgen voor later. Nu focus ik me in de eerste plaats op de promotie met Beerschot-Wilrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties