Oef: het verrassend onmisbaar stukje van de blauw-zwarte puzzel is (bijna) terug

Oef: het verrassend onmisbaar stukje van de blauw-zwarte puzzel is (bijna) terug
Foto: © photonews

Hoera: Laurens De Bock is op de weg terug bij Club Brugge. Hij zit zelfs in de selectie voor de bekermatch. Wie voor de start van het seizoen zou gezegd hebben dat ze hém het meest van al zouden missen? Die zou zijn uitgelachen. Maar het is echt zo: dit blauw-zwart heeft De Bock nodig.

Er is namelijk geen echte andere optie. Dat werd ook afgelopen week tegen Midtjylland en vooral Standard pijnlijk duidelijk gemaakt. Davy De fauw op die plaats uitspelen? Nuttig, maar hij speelt nu eenmaal tegen zijn voet en ideaal is dat niet.

Boli Bolingoli kreeg dan weer een danige veeg uit de pan van zowel verschillende fans op Twitter, terwijl ook Johan Boskamp kritisch was in Stadion. “Hij werd helemaal zoek gespeeld door Dossevi. Dat was dag en nacht met Van Damme aan de overkant.”

De kwaliteit is niet zo geweldig als Club denkt -

Aad De Mos

“Hij weet niet hoe hij moet staan of verdedigen, het was echt een moeilijke dag. Maar: Preud’homme had hem misschien aan de rust moeten wisselen en zo beschermen.”

“Met dezelfde kwaliteit kan je roteren. Maar ze hebben teveel dezelfde snoepjes in de snoepwinkel”, meent Aad De Mos dan weer. “Ik denk niet dat de kwaliteit echt zo geweldig is als ze denken”, ziet ook hij geen valabel alternatief voor De Bock.

Cijfers?

Puur volgens de cijfers doet Club Brugge het minstens zo goed zonder als mét De Bock: 25 op 42 was het bilan met de linksachter, sinds zijn blessure haalde blauw-zwart 12 op 15.

En toch: een van dé achillespezen van dit blauw-zwart is de linksachterpositie. Nu De Bock terug is, kan hij een gat dichten dat er de voorbije weken werd geslagen. En in de resterende 11 matchen van de reguliere competitie kan hij zich klaarmaken voor dé play-offs van zijn leven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties