Club Brugge hoopt op magische Europese avond: "We willen opnieuw in de goede flow geraken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Club Brugge hoopt op magische Europese avond: "We willen opnieuw in de goede flow geraken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft een afspraak met de geschiedenis. Blauw-zwart speelt voor het eerst in elf jaar tijd opnieuw in de groepsfase van de Champions League. De Engelse kampioen Leicester City komt op bezoek en blauw-zwart wil zich graag herpakken met een magische avond.

“We willen opnieuw in de goede – winnende – flow geraken”, aldus Michel Preud’homme op de persbabbel voorafgaand op de eerste Europese afspraak van het kalenderjaar.

Na enkele vervelende weken waarin Club Brugge het liet afweten in de competitie, hoopt Preud’homme op een reactie. Al begrijpt hij wel dat zijn spelers het nu iets moeilijker hebben. “Alle spelers zijn vorig jaar diep gegaan om de titel te veroveren.”

"Het geluk zit al een paar weken niet aan onze kant"

Michel Preud'homme

“Ze hebben heel lang op een heel hoog niveau gespeeld. Bovendien vond ik ons nog goed spelen tegen Standard (Supercup, nvdr) en op KV Mechelen. En ook op KV Oostende was het niet slecht. Alleen was dat late tegendoelpunt daar een tik."

"We weten waar we naartoe willen. Misschien is het niet slecht dat iedereen minder van ons zal verwachten in de Champions League. Het is al een paar weken zo dat het geluk niet aan onze kant zit. We moeten sterk zijn en daar verandering in brengen.”

Geen Wesley bij Club, Leicester mist Schlupp en Simpson

De geblesseerden Refaelov en Wesley zitten niet in de wedstrijdselectie, maar voor het overige is iedereen bij Club Brugge fit. Ook de in de competitie geschorste De Bock mag spelen tegen Leicester.

Leicester is grotendeels nog dezelfde ploeg als vorig jaar. Enkel N’Golo Kante koos eieren voor zijn geld en trok naar Chelsea. De kampioen kende met een magere 4 op 12 wel een moeizame start in de Premier League. Schlupp en Simpson zijn out, terwijl ook achter de naam van Mendy een vraagteken staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties