Man met verleden bij Oostende en Antwerp leeft op bij ... Union: "Leeg stadion en slecht veld nemen we erbij"

Man met verleden bij Oostende en Antwerp leeft op bij ... Union: "Leeg stadion en slecht veld nemen we erbij"
Foto: © photonews

Hét fenomeen van play-off 2 is tot op heden Union. Met een 6 op 6 zijn ze echt wel goed begonnen. De Vlaamse link bij de Brusselse club is Gertjan Martens, man met een verleden bij onder meer Oostende, Antwerp en Waasland-Beveren. Over aanvaarding en kattenkwaad in Brussel?

“We weten dat we in een quasi leeg stadion onze thuiswedstrijden moeten afwerken, maar we zijn daar stilaan aan gewend geraakt”, aldus Gertjan Martens in een reactie bij Voetbalkrant.com. “Er is niet veel aan te doen.”

Meer zelfs: het Dudenpark is nog niet af en dus lijkt het ook volgend seizoen in het Koning Boudewijnstadion te doen te zijn: “Daar zijn we inderdaad al vanop de hoogte gebracht. We maken er het beste van en ook onze fans zorgen voor flink wat kabaal. We leren er dus mee leven, net als met het slechte veld.”

Martens zelf voelt zich dan ook opperbest in het team, al is hij de enige Nederlandstalige: “Ach, er zijn ook wat tweetalige Brusselaars. Maar ik heb al veel Frans geleerd, bij Oostende was het overigens ook de voertaal in de kleedkamer.”

Het klikt binnen de ploeg en ook met de supporters

En ook gevoelsmatig gaat het Martens voor de wind: “Vooraf hadden ze me laten weten dat Union een moeilijke ploeg is om in de groep te raken, maar ik heb me altijd gewaardeerd en betrokken gevoeld. En ook met de supporters klikt het.”

De sfeer zit goed bij Union, en dus wordt er ook flink wat kattenkwaad uitgehaald: “Vooral Neels is een grappenmaker, al zou je het er niet van zeggen. Wat hij bij mij al geprobeerd heeft? Niks, want hij weer dat hij het dubbel zou terugkrijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties