Pro League heeft oplossing voor het laatste Europees ticket, KV Kortrijk legt zich nog niet neer bij beslissing: "Aandringen bij UEFA"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 39 reacties
Pro League heeft oplossing voor het laatste Europees ticket, KV Kortrijk legt zich nog niet neer bij beslissing: "Aandringen bij UEFA"
Foto: © photonews

De Pro League vond een oplossing voor de barrages en het laatste Europese ticket voor dit seizoen. Rest de vraag: hoe reageren de ploegen uit play-off 2 die kans maken op dat ticket op de wel gekke oplossing van de Pro League?

Voor de duidelijkheid: de winnaar van play-off 2 moet een barrage afwerken op bezoek bij het nummer vier uit play-off 1. Als dat nummer vier die eindstrijd wint, dan zal het nummer vijf eventueel worden opgevist voor Europees voetbal.

De winnaar van play-off 2 blijft dan met lege handen achter, ook al kon het zijn kansen tegen het nummer vijf niet wagen - op papier een makkelijkere wedstrijd dan die tegen het nummer 4 uiteraard. En dus lijkt het laatste woord zeker nog niet gezegd over de zaak. 

UEFA

"We gaan aandringen bij de UEFA om zo snel mogelijk een statement te maken over de Europese licentie van KV Mechelen", is Joseph Allijns van KV Kortrijk duidelijk over de zaak op het Gala van de Profvoetballer. 

"Op die manier zou er misschien toch nog een barrage kunnen worden gespeeld tegen het nummer vijf van play-off 1. Of het gaat lukken? Daar hebben we geen idee van", geeft de sterke man van De Kerels aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties