Interview Wie is nu de grootste uitdager van Club Brugge? "Gent, zij hebben de beste ploeg van al de rest"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 22 reacties

Franck Berrier ziet Gent als grootste uitdager van Club Brugge

Wie is nu de grootste uitdager van Club Brugge? "Gent, zij hebben de beste ploeg van al de rest"
Foto: © photonews

Heeft Club Brugge concurrentie in België? Met nog een match minder gespeeld staan ze zes punten los op eerste achtervolger Standard. "Tja, dit is het beste elftal dat ik gezien heb sinds ik in België arriveerde", zegt analist Franck Berrier.

Berrier is onder de indruk van het spel dat Club etaleert. "Kijk, ze kunnen eigenlijk alles. Ze kunnen zwaar druk zetten en op de helft van de tegenstander kamperen. Soms krijg je als tegenstander wel het gevoel dat er iets mogelijk is als ze terugkruipen en dan slaan ze razendsnel toe met een counter. Als ze op voorsprong komen is de match eigenlijk gedaan", zag Berrier.

Beste aanval van België

Zijn er dan geen uitdagers? Standard? Antwerp? Gent? "Als ik er één moet noemen, is het Gent", vindt Berrier. "Naast Brugge hebben zij de beste ploeg. Die drie vooraan (Depoitre, Yaremchuk en David) verstaan elkaar zo goed. Dat is de beste aanval van België. En daarachter heb je Vadis, Kums en Owusu, die ook goed op elkaar ingespeeld zijn."

Maar voor de titel ziet hij ze wel te kort schieten. "Ik zie Brugge kampioen worden ja. Zonder al te veel twijfel. En Gent tweede, want dat is echt hun grootste rivaal. Antwerp en Standard zijn zekerheden voor play-off 1, maar vergeet Charleroi en KV Mechelen niet hé. De rest gaat het moeilijk krijgen om daarbij te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties