CIJFER VAN DE WEEK: 258 miljoen euro: met geld of waarde alleen win je geen wedstrijden

CIJFER VAN DE WEEK: 258 miljoen euro: met geld of waarde alleen win je geen wedstrijden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week gingen we eens kijken naar de marktwaardes van de Rode Duivels heden ten dage. Volgens het CIES is Romelu Lukaku met 68,8 miljoen euro de duurste, maar Transfermarkt heeft andere bronnen om mensen van een marktwaarde te voorzien.

Kevin De Bruyne is er de duurste met 90 mljoen euro, gevolgd door Lukaku (85 miljoen euro) en Tielemans (55 miljoen euro).

Dure basiself

We gingen eens de basiself van tegen Nederland af: Mignolet (3.5); Boyata (3.5) - Alderweireld (7) - Vertonghen (2); Castagne (28) - Vanaken (16) - Witsel (4) - Meunier (9); E. Hazard (12) - Lukaku (85) - De Bruyne (90).

Totaalprijs: 258 miljoen euro. En dan waren er met Tielemans en Courtois nog twee van de duurste Duivels niet bij. Of hoe je met geld of 'waarde' alleen nog niet noodzakelijk wedstrijden wint, getuige de 1-4 tegen Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties