CIJFER VAN DE WEEK: 168,3 miljoen euro - dit is de top-10 van transferinkomsten van de voorbije vijf seizoenen in Pro League

CIJFER VAN DE WEEK: 168,3 miljoen euro - dit is de top-10 van transferinkomsten van de voorbije vijf seizoenen in Pro League
Foto: © photonews

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week gingen we eens kijken naar de transferinkomsten van de diverse teams de voorbije vijf seizoenen.

Meer dan waarschijnlijk worden er de komende maanden nog nieuwe records gebroken (De Ketelaere? Lang? ...), maar ook de voorbije vijf seizoenen stond Club Brugge al aan kop volgens de cijfers.

Club primus van de klas

De kloof met Anderlecht is wel eerder klein, Genk vervolledigt met heel wat knappe cijfers het podium - al moet er altijd enig voorbehoud worden aangetekend bij de cijfers van Transfermarkt.

De top-10 ziet er als volgt uit. Mogelijk dat Union (Undav, Vanzeir, Nielsen, ...?) op termijn snel in de top-10 terechtkomt.

Club Brugge 168,3 miljoen euro
Anderlecht 166,8
KRC Genk 131,2
AA Gent 108,1
Standard 95,4
Charleroi 57,1
KV Mechelen 32,5
KV Oostende 30
STVV 29,1
Zulte Waregem 22,7

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties