Ambities na overname? Gent trekt zich op gang met deze drie nieuwkomers, maar is nog lang niet uitgeshopt - Vanhaezebrouck is duidelijk

Ambities na overname? Gent trekt zich op gang met deze drie nieuwkomers, maar is nog lang niet uitgeshopt - Vanhaezebrouck is duidelijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent pakte afgelopen seizoen de vijfde plaats en een ticket voor de Conference League. En zo gaan ze voor de negende keer op rij Europa in. Ondertussen zijn de trainingen voor het nieuwe seizoen al begonnen.

"Het probleem dit seizoen was dat we in alle linies te weinig spelers overhadden na een aantal blessures", aldus Hein Vanhaezebrouck een paar weken geleden bij een van de laatste wedstrijden in play-off 2.

Mede daardoor werd play-off 1 uiteindelijk ook misgelopen ten koste van Club Brugge, meer dan de vijfde plaats en opnieuw de Conference League zat er niet in. En dat moet volgend seizoen anders. 

Versterkingen

Met oog op volgend seizoen wordt alvast gedacht aan heel wat versterking. Daarbij wordt vooral gekeken in de eigen competitie.

"We willen een iets bredere kern voor volgend seizoen, dit was een poging om wat uit te sparen. We moeten ons aanpassen aan de economische toekomst. Je moet met de realiteit leven en de beperkte mogelijkheden, maar iedereen moet dat ook inzien dat we niet alles zomaar kunnen winnen."

"We willen de kloof met de top-3 verkleinen. Union bewees dat ze dat in een seizoen kunnen doen, wij gaan dat ook nog eens proberen en gaan ons proberen wapenen."

Hein Vanhaezebrouck
© photonews

Ondertussen zijn de Buffalo's goed bezig. Ze hebben met Tsuyoshi Watanabe en Pieter Gerkens al twee van hun gedroomde profielen binnengehaald.

Watanabe is een centrale verdediger die overkwam van KV Kortrijk. Hij maakte veel indruk en miste geen minuut bij De Kerels. Ook Club Brugge wou hem, maar de Japanner koos voor de Ghelamco Arena.

Nog niet uitgeshopt

Gerkens van zijn kant koos Gent boven Standard. Met Keegan Jelacic kwam ook nog een 20-jarige spelmaker uit Australië naar de Arteveldestad.

Uitgeshopt is Gent zeker nog niet. Tatsuhiro Sakamoto van Oostende staat nog op de verlanglijst, naast Vanhoutte werd gegrepen - hij koos voor Union SG.

Mogelijk kan de komst van een overnemer voor wat extra stootkracht zorgen op de arbeidsmarkt. De voorbije jaren zetten de Buffalo's vooral de tering naar de nering.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties