Nieuwste transfer Antwerp is voorbeeld hoe Overmars geweer van schouder verandert (en er zullen er nog volgen)

Nieuwste transfer Antwerp is voorbeeld hoe Overmars geweer van schouder verandert (en er zullen er nog volgen)

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp gaat de Champions League-voorrondes in met een 16-jarige als tweede spits. Een heel veelbelovende tiener weliswaar, maar het is toch opmerkelijk gezien Marc Overmars vorige zomer vooral inzette op ervaring.

Maar die ervaring werd ook duur betaald. Jongens als Alderweireld, Janssen, Stengs... wegen zwaar op het budget. Maar alles stond in het kader van een prijs te behalen om Paul Gheysens return on investment te geven. Het werden er zelfs twee.

Overmars heeft het echter al aangegeven: Antwerp mag niet blijven teren op het fortuin van zijn voorzitter. En dus wordt er nu gebouwd aan een meer duurzaam model. George Ilenikhena is daar een eerste voorbeeld van.

De 16-jarige is duur, maar kan - als zijn ontwikkeling zich voortzet zoals Overmars verwacht - straks voor een veelvoud verkocht worden. Dat is het business model dat ze nu ontwikkelen. Daarom wordt Mark van Bommel binnen de club ook zo geprezen: hij geeft jong talent kansen.

Zoals hij deed met Arthur Vermeeren en een vijftal anderen uit de jeugdopleiding. Op de duur moet Antwerp kunnen leven van de transfers die ze doen. Maar dan moet er dus eerst weer geïnvesteerd worden in die spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties