Anderlecht lacht, Club Brugge baalt: drie sterkhouders haken af

Anderlecht lacht, Club Brugge baalt: drie sterkhouders haken af
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zware seizoen met al 50 wedstrijden begint door te wegen bij Club Brugge. Tegen RSC Anderlecht zullen verschillende spelers er niet bij zijn. Dat blijkt uit de selectie die ondertussen werd prijsgegeven.

Club Brugge staat voor verschillende cruciale wedstrijden in het slot van het seizoen. Na de derby tegen Cercle, ontvangt blauw-zwart op zondag Anderlecht. Donderdag spelen ze in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Conference League tegen PAOK en vervolgens staat er een confrontatie met Antwerp op het programma.

De kern heeft dit seizoen al maar liefst 50 wedstrijden gespeeld en dat begint stilaan door te wegen. Het is dan ook niet verrassend dat de ziekenboeg zich begint te vullen. Nicky Hayen gaf het al aan op zijn persconferentie: verschillende spelers waren onzeker.

Ondertussen is de selectie prijsgegeven en duidelijk geworden dat verschillende spelers er wel degelijk niet bij zullen zijn tegen RSC Anderlecht. Simon Mignolet, Denis Odoi en Andreas Skov Olsen halen de selectie niet.

Met doelman Mignolet wordt geen risico meer genomen, nadat hij eerder al eens herviel in zijn blessure. Hij is net als Skov Olsen een absolute sterkhouder bij Club Brugge, een opsteker dus voor RSC Anderlecht.

Denis Odoi kwam tegen Cercle Brugge vlak voor rust slecht neer en verdraaide de knie. Ook hij is er niet bij tegen paars-wit. De vierde onzekerheid - Zinckernagel - zit wél in de selectie voor de clash met Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties