Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Daknam
Uitgekookt Club wint van Lokeren
bernie de vuyst

Club nam een weergaloze start. In de eerste minuut was het immers meteen raak voor blauw-zwart toen Victor slecht uitverdedigen van Diallo afstrafte. Een opdoffer van formaat voor Lokeren. Bij de thuisploeg was Hendrikx de meest bedrijvige, geregeld strooide hij met goede voorzetten. Echt gevaarlijk, buiten een kopbal van Joao Carlos, was het allemaal niet. Halverwege de eerste helft zette Lokeren de Bruggelingen even onder druk: Butina moest alles uit de kast halen bij een schot van Joao Carlos en even later mikt Tailson op de paal. Brugge kwam goed weg.

De Waaslanders waren baas in die fase van de wedstrijd. Hendrikx en Tailson zorgden nog voor de nodige dreiging. In de 40ste minuut ging Balaban door het lint: eerst gaf hij Conté een kleine elleboogstoot en daarna duwde hij Lokeren-speler ook nog. Bourdouxhe trok rood!

Na de koffie was het de thuisploeg die met Gretarsson voor het eerst de neus aan het venster stak. Victor dreigde vervolgens aan de overkant. Tailson en Joao Carlos konden daarna niet goed bij een voorzet. Op het uur zette Victor een magistrale actie op, vervolgens bood Gvozdenovic Englebert de 0-2 aan. De Waal wrong echter de kans vakkundig de nek om.

Het was dan weer de beurt aan Lokeren: Tailson kopte een voorzet van Vidarsson maar nipt naast. Het was met de kansen stuivertje wisselen: Simons nam Lazic op de proef, de goalie gaf geen krimp. Club speculeerde vanaf dan constant op de counter en gooide alles achteraan toe. Toch waren er nog kansen voor de ingevallen Bancé en Hendrikx. Butina stond goed te keepen. In de extratime deed het Brugse talent Van Tornhout het licht uit voor Lokeren als hij de bal tegen de netten buffelde. Met deze overwinning neemt Club Brugge de leiding opnieuw over van Anderlecht.