Stadion: Stayen
Gretig STVV overklast Standard
Yves Dekoning

STVV - Standard 4-1

Sint-Truiden heeft op Staaien vlot afstand genomen van Standard. De Luikenaars voelden blijkbaar de weerslag van de Europese midweekinspanningen tegen Parma. Tegen een hevige thuisploeg hadden de Rouches het vanaf de eerste minuut moeilijk in een kokende "Hel van Staaien". Al na een kwartier spelen stond STVV 1-0 voor. Tamas Hajnal kreeg alle tijd om aan te leggen en vloerde doelman Vedran Runje. Op het half uur mocht Sergio Conceiçao een vrije trap nemen na een brede tackle van Laurent Delorge. Winston Curbelo kon ongehinderd de gelijkmaker binnenkoppen. De thuisploeg raakte echter niet van de wijs en bleef gedreven zoeken naar de zege. Nog voor rust stond het 3-1 nadat Mathieu Beda en Kris Buvens wisten te scoren. Twee keer kwam de assist van Abdoulaye Diawara nadat hij Philippe Leonard telkens voor schut zette.

Standard kon ook in de tweede helft geen vuist maken. De gretigere Kanaries konden vlot de voorsprong vasthouden en kregen zelfs nog kansen om verder uit te lopen. Benjamin De Ceulaer kon verschillende keren doorbreken. Eerst vond hij de dwarsligger nog op zijn weg, maar in de 58ste minuut kon hij dan toch zijn goaltje meepikken. Alleen voor Runje werkte de 20-jarige aanvaller koel af. Het laatste half uur was een maat voor niets. Sint-Truiden had Standard verdiend een pak slaag gegeven. De Rouches staan weer met beide voeten op de grond na de zege tegen het grote Parma in de Uefa Cup.

Sint-Truiden: Bram Castro, Mathieu Béda, Claude Kalisa, Landry Mulemo, Kris Buvens, Peter Delorge, Lassina Diabaté, Tamás Hajnal, Abdoulaye Diawara, Tom Van Imschoot, Benjamin De Ceulaer.

Standard Luik: Vedran Runje, Winston Curbelo, Ivica Dragutinovic, Philippe Léonard, Oguchi Onyewu, Sérgio Conceição, Juan Ramon Curbelo, Karel Geraerts, Gonzague van Dooren, Milan Rapaic, Jonathan Walasiak.

Scheidsrechter: Paul Allaerts.