Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard herpakt zich tegen Oostende
Tonnelier Caroline

Standard heeft zich tegen Oostende hersteld van de Europese kater.  De Rouches wonnen met zware 5-0 cijfers.  Bangoura zette de thuisploeg al na 6 minuten op voorsprong.  Oostende maakte het zich na een goed halfuur onnodig moeilijk.  Marco Nijs kreeg na een dik halfuur een tweede gele kaart na twee overbodige fouten.  Toen Conçeicao er nog voor de rust 2-0 van maakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld.

In het begin van de tweede helft probeerde Oostende wel nog iets aan de achterstand te doen, maar de kustploeg slaagde er niet in Standard echt in de problemen te brengen.  Tussen de 60e en de 70e minuut drukten de Rouches nog even het gaspedaal in en verdubbelden de score na goals van Bangoura en Curbelo.  Vlak voor het einde kreeg doelman Habran nog rood na een fout op Tchité.  Omdat Oostende al zijn vervangingen al opgebruikt had, mocht Portier het na verdediger en spits nu eens proberen als doelman.  Hij slaagde er echter niet in de penalty van Conçeicao te stoppen.

Bodart had zich zijn terugkeer naar Sclessin wellicht anders voorgesteld.  Door deze nederlaag ziet Oostende de kloof met Brussels groeien tot 6 punten.  Standard wordt vierde op drie punten van Charleroi.