Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
Jbari bezorgt Gent drie punten
Anthony Van der Planken

Ook zonder Marc Wilmots is Sint-Truiden er niet in geslaagd om punten te pakken. De Kanaries verloren op eigen veld met 0-2 van AA Gent. Nordin Jbari kroonde zich tot matchwinnaar.

De wedstrijd begon met enkele kansjes voor Gent. Cooreman en Jbari konden echter niet afwerken. Ook aan de andere kant was het bijna raak, maar Van Imschoot kopte een prima voorzet van Niemi net over.

Na tien minuten vloog er dan toch eentje tegen de netten. Via Nordin Jbari kwamen de bezoekers op voorsprong. Het doelpunt deed de wedstrijd geen goed, want nieuwe kansen bleven uit. Die kwamen er uiteindelijk toch op slag van rust, maar Hajnal en Diabate misten.

Na de koffiepauze wist Gent de score uit te breiden. Op het uur pakte Boussoufa uit met een prima corner, die via het hoofd van Vrancken bij Jbari terecht kwam. De Belgische aanvaller werkte perfect af. 0-2, over and out.

Toch bleef Sint-Truiden proberen. Vooral De Ceulaer was er dicht bij, maar het jonge talent zag zijn inzet gered worden door Herpoel. Diezelfde Herpoel was wat later opnieuw attent op een poging van Hajnal.

Het bleef zo bij 0-2, waardoor Sint-Truiden onderaan blijft bengelen. AA Gent nestelt zich ondertussen weer wat steviger in de subtop.