Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Verheyen schenkt Club zege
Ruben Verhaeghe

Club Brugge heeft moeizaam met 2-1 van Westerlo gewonnen. Westerlo speelde meer dan een helft met tien man en moest pas in de slotfase de duimen leggen voor de landskampioen.

Jan Ceulemans zorgde eerder deze week al voor wat commotie toen hij bekendmaakte dat noch Englebert, noch Verheyen aan de aftrap zouden verschijnen. Philippe Clement startte na een blessure opnieuw in de basis. Westerlo kon na een vijf maanden durende afwezigheid opnieuw op Wim Mennes rekenen. Mennes is hersteld van een liesblessure.

De eerste doelkans van de match was voor de bezoekers van Westerlo, maar de afwerking van Nico Van Kerckhoven was te zwak. Brugge probeerde het daarop via Leko. Zijn omhaal week af op een Westelse rug en belandde in corner; Spilar kopte die voorlangs. Na vijfentwintig minuten komt de thuisploeg bijna tot scoren. Ex-Rode Duivel Gaspercic ontzette de bal slecht en Portillo scoorde bijna. Balaban kreeg meteen daarna nog een kans, maar deze keer was de doelman wel alert. Westerlo, dat vooral op de counter loerde in de eerste helft, kreeg tien minuten later de uitgelezen kans op de 0-1 en benutte die kans voor honderd procent. Clement verspeelde de bal aan Bernt Evens, die de ruimte indook en aflegde naar Delen. Jefke had maar binnen te tikken.

Net voor de rust kreeg Westerlo een koude douche: scheidsrechter Serge Gumienny zag Balaban in het strafschopgebied neergehaald worden door Gaspercic en aarzelde niet om rood te trekken. Jonathan Ruttens kon de daaropvolgende penalty van Balaban niet stoppen. 1-1 was meteen ook de ruststand.

Vlak na de pauze kreeg invallersdoelman Ruttens kansen zat om zich te bewijzen. Dufer, Clement en Balaban konden de doelman niet in verlegenheid brengen, al waren ze er telkens wel dicht bij. Delen ging even later neer in de zestien, maar ditmaal liet Gumienny wel verder spelen. Brugge drong nog even aan, maar scoren lukte niet. Tot Gert Verheyen inviel. Hij verving het Spaanse "wonderkind" Portillo. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Brugge uit een rommelige fase. Ruttens keerde een bal van de lijn, waarna de bal via Clement en Balaban bij Verheyen terecht kwam. De inmiddels 35-jarige aanvaller deed wat hem al maanden niet meer lukte: scoren.