Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Lierse gunt Zulte Waregem eerste zege
Ronny anthonis

Lierse keek al snel tegen een achterstand aan maar kon deze nog voor de rust ongedaan maken. De tweede helft begon als de eerste, met een snel doelpunt van de thuisploeg. Lierse speelde tot dan toe goed mee maar moest zijn meerdere erkennen in Zulte Waregem dat zonder veel complexen de betere kansen bij elkaar voetbalde. Ook de twee debuterende Gambianen, Jarju en Jatta, konden het tij niet doen keren voor de Pallieters.

Na vijf minuten was het al prijs in het Regenboogstadion. Stijn Meert kreeg de nodige vrijheid en bedankte door de bal onhoudbaar in doel te schieten. Een koude douche meteen maar Lierse herstelde gaandeweg het evenwicht. De beste kans was voor Mrdja maar hij zag Merlier net iets sneller bij de bal komen. Aan de overkant werd het warmer toen Lierse-doelman Vaesen twee pogingen van Janssens kon redden. De eerste echte kans van Lierse was wel meteen raak. Muslin kopte een hoekschop door en Bob Peeters maakte het eerste geel-zwarte doelpunt van het seizoen. Enkele minuten later had Elberkani de 1-2 aan de voet, de Marokaan was echter niet egoïstisch en legde de bal nog opzij voor Peeters. De spits kon er evenwel niet meer bij en weg was de kans.

Lierse zal wel met vertrouwen uit de kleedkamer gekomen zijn maar opnieuw ging de koude douche open. Aliyu Datti lukte luttele minuten na de aftrap de 2-1. Echt veel goede kansen kwamen er niet meer, ook de inbreng van de twee Gambianen zorgde niet meer voor kansen bij Lierse. Gelukkig voor Lierse speelde Stijn Meert bij Zulte Waregem, hij vond 2-1 wel volstaan en liet in de slotminuten tot tweemaal de kans op de 3-1 aan zich voorbijgaan. [AN]