Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi lijdt eerste thuisnederlaag
Kevin Vanbuggenhout

Charleroi kaapte vorige week nog met acht man een punt weg op het Kiel en moest nu in eigen huis tegen Westerlo aan de bak. Westerlo stond één plaats later gerangschikt dan Charleroi. Voor Westerlo-trainer Herman Helleputte was het zijn 750ste wedstrijd in eerste klasse.

Utaka kon al snel met een gelukje voorbij enkele verdedigers van Charleroi glippen. Uiteindelijk stond Smolders nog in de weg. Op de tegenaanval van Charleroi schoot Orlando over. Luzi maakte geen te beste indruk, hij loste een vrije trap en zo ging de bal in hoekschop. Zijn foutje bleef dus zonder gevolgen. Vijf minuten daarna kwam Westerlo toch verdiend op voorsprong. Van Imschoot stak slim de bal door naar Utaka die de bal voor doel lifte. Ogunsoto stak de 0-1 binnen. Luzi blesseerde zich ook bij deze fase en zou later vervangen worden door reservedoelman Lahaye. Westerlo hield Charleroi makkelijk onder controle. De thuisploeg was slechts een schim van zichzelf en presteerde ondermaats.

Daar kwam in de tweede helft niet meteen verandering in. Utaka tikte de bal naar Dirar die naast schoot. Vijf minuten later blunderde Lahaye door een vrije trap van Van Imschoot te lossen. Ogunsoto profiteerde optimaal en tikte binnen: 0-2. Toch kwam Charleroi al snel weer in de wedstrijd. Corstjens verlengde een voorzet van Christ met het hoofd in eigen doel. Hierna trokken de Karolo's het tempo toch de hoogte in en werd erjacht gemaakt op de gelijkmaker. Orlando kopte een voorzet van Christ goed terug en Oulmers trapte naast. Jovial kwam het dichtst bij de 2-2. Hij kon zich doorzetten, maar zijn schot kwam via de rechter-en de linkerpaal weer het veld in. Westerlo kreeg nog mogelijkheden op de counter om het helemaal af te maken. De ingevallen Sarki verstuurde een goede dieptepass naar Ogunsoto die Lahaye te kijken zette met een lob. De bal werd nog voor de lijn weggehaald.

Charleroi leed ietwat onverwacht zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Westerlo springt nu over Charleroi in de stand. Op de volgende speeldag geeft Westerlo leider RC Genk partij terwijl Charleroi op bezoek gaat bij Club Brugge.