Datum: 05/11/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Topper op Sclessin
Kristof Blomme
| 0 reacties
Topper op Sclessin
Foto: © SC

De elfde speeldag in de Jupiler League staat volledig in het teken van de topper tussen Standard en Anderlecht op Sclessin. Verder zijn er op zondag nog drie wedstrijden. Om 18 uur bekampen Charleroi en Westerlo elkaar. Om 20.30 uur gaat Club Brugge op bezoek bij Lokeren, terwijl Zulte-Waregem onderin het klassement een belangrijke partij afhaspelt tegen Sint-Truiden. 

Standard en Anderlecht ontmoeten elkaar zondag in de clash van de elfde speeldag. Standard telt zes punten achterstand op de rivalen uit Brussel. Een overwinning lijkt dus een must willen de Rouches nog meespelen voor de titel. Ook Anderlecht kan de drie punten gebruiken na de overwinning van Genk zaterdag. De Brusselaars staan voorlopig zes punten in het krijt. Bij de thuisploeg zijn Oussalah, Junior en Matias geblesseerd. Verder is iedereen fit. Vooral Conceiçao moet het verschil maken voor Standard. Bij Anderlecht zijn Pareja, Frutos, Proto, Vadis en Tioté er niet bij. Ook Biglia is nog twijfelachtig. Voorin speelt Tchité tegen zijn ex-club. De Bleeckere moet de topper in goede banen leiden. 

Charleroi, dat knap vierde staat, ontvangt Westerlo. Winst kan de Karolo's naar een virtuele derde plaats helpen. Ook Westerlo speelt een goed seizoen. Indien het wint klimt het over Charleroi naar de vierde plaats. Bij de thuisploeg zijn Akgül en Akpala niet fit. Kéré en Camus zitten een schorsingsdag uit. Jovial en Orlando moeten voor de doelpunten zorgen. Westerlo moet het doen zonder Van Kerckhoven, Mennes, Ntuka, Vanarwegen, Neve en Scheelen. Stef Wils is bovendien geschorst. Corstjens speelt zo weer achterin, terwijl Sarki Ntuka vervangt. Topschutter Ogunsoto probeert z'n doelpuntenaantal verder op te drijven. 

Club Brugge moet bij Lokeren proberen aansluiting te houden bij Genk. Lokeren zit in de problemen onderin en kan de punten goed gebruiken. Cossey vervangt dit weekend Ariël Jacobs. Volgende week zit Muslin mogelijk al op de bank. Bij de thuisploeg zijn doelman Milojevic, El Mouataz, Joao Carlos en Bouabe geblesseerd. Filipovic is geelgeschorst. Achterin spelen De Winne en Van Hoey. Van Tambwé en Maznov worden eindelijk doelpunten verwacht. Club doet het zonder Valgaeren, Klukowski, Maertens en Chavez. Balaban raakt mogelijk toch fit, al is het de vraag of Ferrera hem opstelt. Daerden komt opnieuw in de ploeg. Yulu speelt hierdoor weer voorin. Dreesen of Vandelannoite moeten Maertens vervangen. 

Zulte Waregem speelt een belangrijke partij tegen Sint-Truiden. De Limburgers tellen twee punten minder. De winnaar van dit duel kan weer wat rustiger ademhalen. Vorig seizoen werd het 1-5 voor Sint-Truiden. Zulte moet het stellen zonder Meert, D'Haene en De Brul. Hierdoor komt Chris Janssens terug in de basis. Matthys vormt voorin een koppel met Roussel. Bij de bezoekers zijn Mbonabucya, Wisniowski, Peeters, Kalisa en Debroux niet speelklaar. Mulemo keert wel terug uit schorsing. Mogelijk komt Stolica voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Meer nieuws