Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Ishiaku nekt Westerlo
T. Coremans

In Brugge maakte men zich zaterdagavond op voor een avondje spanning. De thuisploeg had namelijk één en ander recht te zetten tegenover alles wat met de club te maken had. Voor Westerlo dus een extra moeilijke opdracht. Trainer Helleputte kon geen beroep doen op sterkhouder Mennes en aanvaller Van den Eede. Thuiscoach Janevski kon op zijn beurt geen beroep doen op de diensten van Verbauwhede, Blondel en Yulu-Matondo

Voor een trouw publiek, ondanks de omstandigheden toch weer zo’n 24.000 toeschouwers, begon Club voorzichtig aan de wedstrijd. Na enkele aanvallende prikjes aan beide kanten moest de thuisaanhang niet lang wachten op een efficiënte aanval. Op het kwartier bracht Daerden de bal laag voor. Van Heerden mocht tweemaal proberen maar het was Ishiaku die de bal uiteindelijk achter Gaspercic werkte. Eén minuut na de openingstreffer maakte Ogunsoto gelijk maar diens doelpunt werd afgevlagd wegens hands. Westerlo trachtte wel maar kwam telkens wat te kort op het laatste moment. Delen miste de grootste kansen. Voor de rust was de beste kans nog voor de thuisploeg. Na een knappe individuele aanval van Van Heerden kreeg hij het leer net niet tot bij Ishiaku.

Westerlo kwam het gretigst uit de kleedkamers maar slaagde er niet in Stijnen te verslaan. Dirar en Dekelver kregen de bal niet tussen het doelhout. In de 63e minuut viel het doelpunt aan de overkant. Weeral Ishiaku knikte de bal, na een hoekschop van Leko, staalhard over Gaspercic. Na de 2-0 viel de wedstrijd compleet stil. Salou kreeg tien minuten voor tijd nog de grootste kans. Hij besloot zéér nonchalant op de doelman.

Na deze verdiende overwinning kan Club Brugge weer even naar adem happen. Volgende week komt Brussels op bezoek en zal er zeker een bevestiging verwacht worden van de vanavond gespeelde wedstrijd. Westerlo blijft, ondanks de nederlaag, op de zevende plaats vertoeven.

Club Brugge: Stijnen, Priske, Vandelannoite, Clement, Van Heerden, Vermant, Leko, Daerden, Balaban en Ishiaku. Wisselspelers: Lenaerts, Englebert, Dreesen, Gvozdenovic, Vermeulen, Salou en Lutun.
VC Westerlo: Gaspercic, Wagemakers, Evens, Wils, Dekelver, Ogunsoto, Van Kerckhoven, Modubi, Van Imschoot, Delen en Dirar. Wisselspelers: Ruttens, Corstjens, Scheelen, Ntuka, Dimitrouski, Adams en Orlando.
DOELPUNTEN: 15' Ishiaku (1-0), 63' Ishiaku (2-0)
GEEL: 15' Van Kerkhoven, 16' Ogunsoto
ROOD: ·LEIDING: Dhr. Gumienny
TOESCHOUWERS: 24358