Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
Lokeren mooi voorbij KV Mechelen
Jelle Vereecke

Lokeren zette zijn goede seizoensbegin helemaal voort. Het won makkelijk van een matig KV Mechelen met 3-1. Lokeren drukte vanaf het begin het gaspedaal in en scoorde ook tweemaal in de eerste helft. Direct na de rust werd het zelfs 3-0 en KVM was verslagen. Het scoorde nog maar kon eigenlijk geen vuist maken.

Na een halve minuut kreeg Lokeren al een reuzekans. De bal kwam bij Ivan Vukomanovic in de box. Die bracht voor, maar Patiyo Tambwe kwam net te laat bij de bal, waardoor hij die slechts over kon deviëren. Iets later krijgt ook Mechelen zijn eerste kans, Aloys Nong wordt afgezonderd voor Barry Boubacar Copa, maar de spits mist zijn schot compleet. Lokeren neemt de wedstrijd in handen met goed combinatievoetbal en komt verdiend op voorsprong na 12 minuten. Vukomanovic geeft het tikje bij de vrije trap en de bal verdwijnt heerlijk in de hoek via de linker van Hassan El Mouataz. De linksachter speelde dan wel een zwakke partij, dit schot mocht er best zijn en levert zijn team ook de voorsprong op.

Lokeren gaat door op zijn elan en na 20 minuten staat het al 2-0. Ivan Vukomanovic loopt perfect in de diepte en Aboubacar Camara wipt de bal mooi over de verdediging. De Serviër neemt de bal op de volley en de bal verdwijnt voorbij Adamovic in doel. KV Mechelen probeert iets terug te doen, maar kan geen vuist maken. Enkel Koen Persoons kan eens aanleggen, maar echt gevaarlijk is het niet. De rust was welgekomen voor de Maneblussers, tijd voor een nieuw plan.

De tweede helft begint dan ook met meer intensiteit en twee wissels van Mechelse kant, maar een koude douche volgt opnieuw. Mechelen verdedigt heel pover en zo kan Marcel Mbayo zomaar de bal over de verdediging steken. Tambwe blijft koel voor doel en legt zijn derde van het seizoen binnen. 3-0 en boeken toe voor een mak Mechelen. Toch gaat het van dan af iets beter voor Malinwa, dat naar zijn fantastische supporters toe mag spelen nu. Al vlug wordt het 3-1, Nong krijgt te veel vrijheid en kopt makkelijk binnen.

Mechelen probeert nu door te zetten, maar gevaar is er niet echt. Lokeren is te sterk in de lucht, waardoor de vele hoge ballen geen effect hebben voor Malinwa.  Noemenswaardige kansen zijn er dan ook niet meer, enkel de bedrijvige Koen Persoons kan soms nog eens verwarring zaaien. Lokeren scoort dan nog na een mooie counter over Mbayo, Camara en Tambwe, maar die laatste stond buitenspel en doelpunt afgekeurd. Achteraan krijgt Mechelen dan nog de bal cadeau dicht bij doel na een serieuze inschattingsfout van Madi, maar Copa springt op de bal en zorgt ervoor dat de geruststellende voorsprong behouden blijft.

Lokeren won dus redelijk gemakkelijk van KV Mechelen, dat meer dreef op enthousiasme dan op talent. Na de mooie 3-0 voorsprong, kon Lokeren gerust verdedigen. Het maakt zo de aansluiting met de top en staat gedeeld tweede. Het kan met een gerust gemoed vooruit kijken naar de verplaatsing naar Club Brugge. Mechelen blijft steken op 2 puntjes en wacht dus nog op zijn eerste winst terug in eerste klasse.