Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion
Puntendeling aan de Gaverbeek
Jelle Vereecke

Zulte-Waregem heeft een punt behaald tegen Lokeren. De thuisploeg was de beste in de eerste helft en scoorde ook, maar in de tweede helft was het Lokeren met de grote kansen, met een 1-1 als resultaat. Het was de scheidsrechter die een twijfelachtige hoofdrol opeiste in die tweede helft.

In de eerste helft was het Zulte-Waregem dat de wet dicteerde. De eerste kans was voor Nikica Jelavic, maar zijn volley kon Boubacar Copa niet verontrusten. Even later weer de Servische spits, deze keer met een kopbal op voorzet van Karel D'Haene, maar de bal ging over het doel. Dan was er een vrije trap van de voet van Tim Matthys voor de thuisploeg, maar D'Haene miste de kans aan de tweede paal. Lokeren kwam er weinig uit, tot de 22e minuut. Patiyo Tambwe werd diep gestuurd door Killian Overmeire en schuifde de bal onder Geert De Vlieger in doel. De Congolees stond echter nipt buitenspel, een terechte beslissing van de scheidsrechter hier nog.

Tien minuten voor rust is Zulte-Waregem nog altijd op zoek naar de verdiende openingstreffer en het was Mbaye Leye die een nieuwe kans kon inleiden met een mooie actie. Kevin Roelandts kon doorgaan en zette enkele mannetje in de wind. Uiteindelijk eentje te veel en Copa kon de bal makkelijk oprapen. De counter was voor Marcel Mbayo, die mooi werd weggestuurd op de linkerflank. Maar wanneer hij bij het doel kwam, was hij te vermoeid om nog degelijk af te werken. Uiteindelijk kwam de voorsprong voor de thuisploeg er dan toch via de bedrijvige Mbaye Leye. Bij Lokeren werd er slecht verdedigd, geen gewoonte dit seizoen, en Leye kon Copa te grazen nemen in de korte hoek. 1-0 bij de rust.

De tweede helft was helemaal anders. Lokeren kwam strijdvaardig uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Enkele mooie doorsteekpasses op Tambwe onder andere, maar een doelpunt kwam er niet van. Ondertussen werd ook een doelpunt van Olivier Doll afgekeurd, het was uiterst nipt en twijfelachtig. Net voor het uur een sleutelmoment : Marcel Mbayo ging alleen op De Vlieger af en werd gehaakt door Loris Reina. Logisch rood voor de verdediger, maar Lokeren kreeg ook nog een strafschop. De fout gebeurde echter net buiten de zestien. Hassan El Mouataz was dankbaar en knalde zijn tweede van het seizoen in het hoekje.

Enkele minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Mario Carevic duwde een bal binnen met het hoofd, maar scheidsrechter Colemonts had handspel gezien en keurde het doelpunt af. De Kroaat kreeg ook nog onterecht geel voor deze fase. Even later blunderde de scheidsrechter alweer, deze keer aan de overkant. Een voorzet raakte in het strafschopgebied ongelukkig de hand van El Mouataz. Een penalty was terecht geweest, maar Colemonts gebaarde van niets.

Sporting Lokeren zette zijn offensief nog de hele tweede helft verder. Tambwe werd nog verschillende keren de diepte ingestuurd en miste zo ook de grootste kans nog. Alleen voor de uitgekomen De Vlieger plaatste hij de bal nipt naast het doel. Invallers Camara en Armoumen konden deze keer geen beslissing meer brengen en zo behaalde Zulte-Waregem met tien man toch nog het punt. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening, maar vooral een gretig Lokeren was gevaarlijk in de tweede helft. Door de scheidsrechterlijke fouten is de uitslag wel vertekend. Lokeren blijft mooi bij de subtop aanleunen, Zulte-Waregem staat zorgeloos in de middenmoot.