Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Daknam
Cercle pakt een puntje op Daknam
Jelle Vereecke

Cercle Brugge speelde gelijk tegen Lokeren, maar werd bestolen in de slotfase. De scheidsrechter onthield groen-zwart een zuivere penalty.

Cercle Brugge heeft 1-1 gelijkgespeeld bij Sporting Lokeren. Het waren de bezoekers die het best begonnen aan de wedstrijd, maar het balbezit werd niet omgezet in kansen. Het eerste kansje was voor Lokeren met een schot van de bedrijvige Mario Carevic, maar Bram Verbist kon pakken. Na iets meer dan tien minuten stal Barry Boubacar Copa dan de show : hij omspeelde na een terugspeelbal een Cercle-speler en lanceerde een aanval, die uiteindelijk niet gevaarlijk was. Na een kwartier een eerste kansje ook voor Cercle, maar Tom De Sutter trapte ver naast.

Lokeren kwam op het halfuur meer in de wedstrijd, maar dan kwam er een dubieus geval in het strafschopgebied van de thuisploeg. Stijn De Smet zette zich door, maar Olivier Doll lag in de weg. Raf Bylois vond deze obstructie echter te licht om een strafschop te fluiten, nog een enigszins begrijpbare beslissing. Even later tikte Patiyo Tambwe na wat geharrewar voor doel de 1-0 tegen de netten. Tambwe stond echter buitenspel toen Madi de voorzet verstuurde. Lokeren was wel gelanceerd en Marcel Mbayo knalde overhoeks op doel, maar Bram Verbist redde mooi. Lokeren kreeg echter geen verdiende hoekschop en het publiek was furieus. Dan was er nog een scherpe counter van Cercle, maar Doll tackelde de bal schitterend uit de voeten van De Sutter.

De thuisploeg startte ook het best aan de tweede helft. Een verdubbeling van de score hing in de lucht, maar het overwicht werd niet omgezet in een goal. Nebojsa Pavlovic was het gevaarlijkst met een kopbal die over ging. Lokeren gaf de wedstrijd dan helemaal uit handen. Oleg Iachtchouk leidde het slotoffensief in, maar knalde een afvallende bal naast. Een gevaarlijke voorzet van Cercle werd even later door Doll in corner gewerkt na een mooie actie van groen-zwart. De vereniging uit Brugge kwam dan heel dicht bij de gelijkmaker. De Sutter kopte na een vrije trap op de lat.

Tien minuten voor tijd ging Tiko dan aan de noodrem hangen en kreeg Cercle een penalty. Serhiy Serebrennikov zette die beheerst om en de 1-1 was een feit. Op het einde kreeg Lokeren dan nog twee grote kansen : invaller Camara trapte overhoeks, maar Verbist lag in de weg. En Pavlovic knalde een licht afgeweken bal op de lat.

Het was echter Cercle Brugge dat aanspraak mocht maken op de overwinning. In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd haalde Madi de doorgebroken De Sutter duidelijk neer in de zestienmeter, maar Bylois floot onbegrijpelijk niet. De hele bank van Cercle veerde woedend recht en na de match ging Glen De Boeck verhaal halen bij de scheidsrechter. Zo verdienden de bezoekers eigenlijk nog de overwinning, maar het bleef dus 1-1 op een doornat Daknam.