Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Club Brugge laat zege in blessuretijd liggen
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft twee belangrijke punten laten liggen op het veld van Charleroi. In blessuretijd gaf blauw-zwart nog een 1-2 voorsprong uit handen.

Club Brugge was baas in de eerste helft, maar de beste kansen waren wel voor Charleroi. De grootste was voor Habibou, hij zag zijn bal op de lijn gered worden door Dirar. De 0-0 bij de rust was al bij al logisch na een matige eerste helft.

In de tweede helft brak de wedstrijd helemaal open. Na een dikke vijf minuten bracht Tim Smolders Charleroi op 1-0 met een knap afstandsschot. Na die achterstand ging Club beter voetballen. Twintig minuten voor het einde legde Klukowski de bal op het hoofd van Sonck, die perfect binnen kopte. Drie minuten later stond het al 1-2. Kéré beging een fout op Akpala, het gevolg was een -dit keer terechte- penalty voor de bezoekers. Sonck aarzelde niet en zette zijn vertrouwen om in een tweede doelpunt.

Club leek op weg naar een ideale avond: een zege en géén geschorsten, maar dat draaide in de slotfase nog anders uit. Charleroi kwam in de laatste vijf minuten stevig opzetten. Stijnen kon Habibou nog net van de 2-2 houden, de doelman ranselde ook een kopbal van Chakouri uit zijn doel.

De druk van Charleroi leidde uiteindelijk toch tot de verdiende 2-2. In de 93e minuut kende ref Joeri Van de Velde Charleroi een discutabele vrijschop toe. De bal belandde ongelukkig via het hoofd van Alcaraz in doel. Een opdoffer voor Club, dat de kans mist om vier punten uit te lopen op Anderlecht.