Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Charleroi verdelen de buit
Fabian Morren

KV Kortrijk en Charleroi hebben de punten gedeeld. Kortrijk slaagt er de laatste weken niet meer in om te winnen, terwijl Charleroi nog steeds op zoek is naar zijn eerste zege in 2009.

De bezoekers begonnen snedig aan de wedstrijd in het Guldensporenstadion. Oulmers en Mboyo lieten zich al snel opmerken, maar zonder succes. Aan de overkant zorgde Betremieux voor het eerste gevaar. Het schot van de aanvaller ging voorlangs.

Ook Coulibaly zorgde voor wat (lichte) dreiging, maar Charleroi scoorde het eerst. Een flater in de thuisdefensie werd afgestraft door Habibou, die al zijn achtste doelpunt van het seizoen scoorde.

Kortrijk was behoorlijk aangeslagen van die opdoffer en het waren de bezoekers die voor de rust nog de beste kans kregen. Habibou zag zijn lob aan de verkeerde kant van de paal belanden.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg wat druk te zetten, maar aanvankelijk werd Charleroi niet in de problemen gebracht. Onder impuls van een sterke Coulibaly kwam Kortrijk toch dicht bij de gelijkmaker, maar Laquait hield zijn netten schoon.

Tot in het slotkwartier Cheikhou Kouyate, op aangeven van Coulibaly, KVK toch weer langszij brachten. Kort nadien miste Coulibaly een reuzekans op de 2-1, maar aan de overkant was de misser van invaller Théréau nog veel onbegrijpelijker. Zo kregen beide teams nog een enorme mogelijkheid om te winnen, maar het bleef 1-1.