Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Lotto Park
Anderlecht opnieuw leider na vlotte zege
Anthony Van der Planken

Anderlecht blijft ook na 25 speeldagen leider in de Jupiler Pro League. Paars-wit won thuis vrij makkelijk van Zulte Waregem en wipt zo opnieuw over Standard.

Nog voor het halfuur om was, leek de wedstrijd al gespeeld. Na acht minuten knikte Tom De Sutter een voorzet van Mbark Boussoufa tegen de netten. Een twintigtal minuten later scoorde Wasilewski uit een vrijschop van Biglia de 2-0. Een verdiende voorsprong voor Anderlecht, dat geen enkel probleem had met een matig Zulte Waregem. Essevee slaagde er op geen enkel moment in om zijn reputatie van reuzendoder waar te maken. Enkel op slag van rust kon het even dreigen, zonder echt gevaarlijk te zijn.

In de tweede helft controleerde Anderlecht en kwam het nog enkele keren dicht bij de 3-0. Zowel Gillet als De Sutter troffen bijna raak, maar een nieuwe treffer was hen niet gegund.

Veel maakte dat niet uit, want Anderlecht wipt gewoon over Standard naar de kop van het klassement. Zulte Waregem doet dan weer een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal en moet nu AA Gent laten voorgaan.