Charleroi doet gouden zaak tegen Lokeren
Fabian Morren

Charleroi heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om het behoud. De Zebra's zijn zo goed als zeker gered na een ruime 4-1-zege in de degradatietopper tegen Lokeren.

In het eerste halfuur leek niets erop te wijzen dat Charleroi het laken naar zich toe zou trekken. Lokeren was de betere ploeg en zorgde ook voor de meeste dreiging. De spelers van Charleroi stonden er wat hulpeloos bij. Eén keer was Charleroi echt gevaarlijk, maar Mboyo trapte oog in oog met Barry Copa over.

Ondanks de zwakke prestatie in de eerste 35 minuten was het toch de thuisploeg die op voorsprong klom. Cyril Théreau verlengde een voorzet van Alessandro Cordaro in doel. Lokeren was aangeslagen en kon voor de rust geen vuist meer maken.

Dat lukte wel na de rust met een uitstekende kans voor Sanharib Malki. De voormalige spits van Germinal Beerschot trapte op de lat. Nauwelijks vijf minuten later viel er wel opnieuw een doelpunt aan de overkant. Abdelmajid Oulmers scoorde duidelijk in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Geert Barbry keurde de goal toch goed.

Nadien werd de averij enkel nog groter voor Lokeren. Charleroi kwam op geen enkel moment nog in de problemen en diepte de voorsprong verder uit. Cyril Théreau zette Strul in de wind en trapte de 3-0 voorbij Copa. De Karolo's speelden de wedstrijd vervolgens rustig uit en maakte Théreau er zelfs nog 4-0 van. De eerredder van Tomislav Sokota kon het leed voor Lokeren niet verzachten. (AN)