Schrijvers en Moulin bezorgen Waasland-Beveren een puntje bij KV Oostende
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende

KV Oostende 3 - 3 Waasland Beveren

KV Oostende heeft de eerste wedstrijd van 2016 niet gewonnen. In een aangename wedstrijd gaf Siebe Schrijvers zijn visitekaartje af en bezorgde Thibault Moulin Waasland-Beveren in de slotfase nog een puntje.

• KV Oostende begint 2016 niet met een overwinning
  • Siebe Schrijvers geeft visitekaartje af met twee doelpunten
  • Neutrale toeschouwer dé winnaar

Yves Vanderhaeghe verraste door Gohi Bi Cyriac - toch wel een garantie op doelpunten - op de bank te zetten. Joseph Akpala mocht in de spits beginnen. Stijn Vreven gaf Laurent Henkinet dan weer de voorkeur op Merveille Goblet, terwijl ook Siebe Schrijvers meteen mocht starten.

Even het visitekaartje afgeven

Julien Vercauteren, Nikolaos Karelis en… Siebe Schrijvers. Dit is de speeldag van de nieuwe jongens! Na amper acht minuten voetballen lepelde de huurling van KRC Genk het leer heerlijk over Didier Ovono. Een visitekaartje afgeven, heet dat dan.

En de bordjesman kreeg de tijd niet om kou te lijden. Amper vijf minuten later schudde Franck Berrier een geniale assist uit de schoenen. Akpala bedankte voor de basisplaats en werkte de bal ineens voorbij Henkinet, 1-1.

Gezien, Peter Maes?

En nog was de knotsgekke openingsfase nog niet voorbij. Is Schrijvers een goede aanwinst voor de Leeuwen? Euh, ja! Moulin bediende de flankaanvaller een tweede keer en Schrijvers poeierde het leer deze keer netjes in het kruis, 1-2 na amper achttien minuten voetballen.

Waasland-Beveren brak voor de West-Vlaamse aanvalsgolven en het Albertpark ging aan de koffie bij een 2-2-ruststand. Fernando Canesin Matos toonde dat hij uitgeziekt was, dook voor zijn man op aan de eerste paal en gaf Henkinet het nakijken.

Vol op het gaspedaal

En de Kustboys gingen na de pauze vol op het gaspedaal staan. Een heerlijke cross van Vandendriessche, een lekkere voorzet van Canesin en de perfecte afwerking van Musona. Met andere woorden: 3-2!

Waasland-Beveren dartelde bij momenten voor de rust, maar de Leeuwen maakten in het tweede bedrijf niets meer klaar. Tot de slotfase. Jordan Lukaku liep Floriano Vanzo van de sokken, Moulin knalde de strafschop tegen de touwen, 3-3.

Opnieuw een ommekeer!

KV Oostende kon een uitstekende zaak doen met het oog op play-off 1, maar de Kustboys moesten tevreden zijn met een puntje. De winnaar vanavond? De neutrale toeschouwer kreeg zes doelpunten op het bord. Altijd leuk!