SK Deinze
eupEupen
1-0
90+3'
3-0
Datum: 08/11/2022 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion

Van stunt tegen Standard naar bekeruitschakeling: Deinze legt Eupen met klinkende zege over de knie

Van stunt tegen Standard naar bekeruitschakeling: Deinze legt Eupen met klinkende zege over de knie

De stunt tegen Standard betekende voor Eupen een boost in de competitie, maar de beker is een heel ander verhaal. Dat is al dikwijls genoeg gebleken en nu ook in Oost-Vlaanderen.

Daar gingen de Oostkantonners langs bij de nummer 8 uit de Challenger Pro League. Ontzag voor het bezoek van de 1A-ploeg was er allerminst: Deinze ging vrank en vrij zijn kans en kende een prima begin. Nurudeen wist wel raad met een afstandsschot van Balaj. Later moest de doelman zich wel omdraaien. Dylan De Belder bewees dat hij het scoren nog altijd niet verleerd is.

Deinze slaat tweemaal toe in derde kwartier

Deinze op 1-0 dus in het derde kwartier en het greep nog voor rust zijn kans om de score te verdubbelen. Quintero maakte er met een mooi geplaatste kopbal 2-0 van. De ploeg uit de Challenger Pro League zat plots op rozen. 

De Panda's wisten dus wat hen te doen stond: dringend wakker worden of ze lagen uit de Beker van België. Eupen toonde ook wel degelijk meer wilskracht en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Deinze kwam er niet vaak meer uit, maar gaf ook niet heel veel weg. De kwalificatie kwam dus niet in het gedrang. In de extra tijd prikte de thuisploeg toch nog eens en Balaj maakte het voor Eupen nog wat pijnlijker met de 3-0.

Herbeleef SK Deinze - Eupen