Speeldag: Speeldag 2

Charleroi en STVV blijven steken op doelpuntloos gelijkspel

Nils Wens
| 2 reacties

Zowel Charleroi als STVV zijn er niet in geslaagd om 6 op 6 te behalen na twee speeldagen. Beide ploegen bleven deze middag op een 0-0 gelijkspel steken. Er werd wel een doelpunt van Charleroi afgekeurd.

Het eerste gevaar van de wedstrijd leek er na een kwartier te komen. Junior Pius, vorige week na een zeer zwak begin na een half uur gewisseld, gaf een slechte pass en leek daarna via een tackle de bal met zijn hand te raken. Nadat de VAR de beelden had bekeken, werd echter beslist om geen strafschop te geven. Hier kwam Junior Pius dus goed weg.

Charleroi werd daarna sterker en de Carolo's kregen enkele goede kansen via Dessoleil en Zaroury. Dessoleil trapt naast en Zaroury probeerde het van ver, maar zijn schot ging over het doel van STVV-doelman Schmidt.

STVV probeerde wel een paar keer te reageren. Na een schitterende counter kreeg Brüls net niet tot bij Koita en daarna probeerde Brüls het eens zelf, maar het schot van de middenvelder was geen probleem voor Koffi. 0-0 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft ging de wedstrijd meer op en neer met kansen langs beide kanten. Gholizadeh en Zaroury draaiden allebei hun bal net over het doel, terwijl invaller Balongo vanuit een scherpe hoek zijn schot niet voorbij Koffi kreeg.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd leek Charleroi dan toch op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Nicholson werd afgekeurd. Morioka, die de assist gaf op de spits, liep buitenspel, waardoor het doelpunt dus terecht werd teruggedraaid.

Beide ploegen probeerden ook nog in het slot, maar een doelpunt kregen we niet meer te zien. Zo hebben zowel Charleroi als STVV niet meer het maximum van de punten, maar met 4 op 6 hebben beide ploegen hun start dit seizoen zeker niet gemist.