STVV: Daniel Schmidt - Toni Leistner - Robert Bauer - Ameen Al-Dakhil - Mory Konaté - Daiki Hashioka - Christian Brüls - Shinji Kagawa - Aboubakary Koita - Daichi Hayashi - Taichi Hara
Bank: Jorge Teixeira - João Klauss - Alessandro Russo - Nelson Balongo - Rocco Reitz - Mathias Delorge - Arnaud Dony

Standard: Laurent Henkinet - Nathan Ngoy - Lucas Noubi - Moussa Sissako - Damjan Pavlovic - Merveille Bokadi Bope - Noë Dussenne - Gojko Cimirot - Abdoul Fessal Tapsoba - Denis Drăguş - Renaud Emond
Bank: Joachim Van Damme - Mehdi Carcela - Arnaud Bodart - Alexandro Calut - Cihan Canak - Noah Mawete - Brahim Ghalidi

Vooraf: Laatste kans op europees ticket STVV
Op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League gaat Sint-Truiden alsnog op zoek naar een ticket voor de Europe Play-Offs. Het moet dan wel absoluut de punten thuishouden tegen Standard, en hopen dat Genk puntenverlies leidt op Seraing. Ex-Manchester United speler Shinji Kagawa staat alvast voor het eerst in de basis bij de Kanaries.
1
STVV - Standard: 0-0

4
Eerste corner
De eerste corner is voor STVV. Een scherpe voorzet van Brüls wordt goed weggewerkt.
5
Meteen tweede corner STVV
Leistner devieert lage corner van Brüls hoog over. Eerste mogelijkheid.
9
Vrije trap STVV
Brüls met een strakke vrije trap over de muur, maar recht in de handen van Henkinet.
12
Charleroi heel vroeg op voorsprong
Slecht nieuws voor STVV: Charleroi kwam vroeg op voorsprong en moet nu hopen op een misstap van Genk.
14
STVV laat bal goed rond gaan
Standard komt er momenteel niet aan te pas. STVV laat de bal goed rond gaan, met een bedrijvige Brüls, maar momenteel zonder echte kansen.
18
Slechte tegenstoot Standard
Standard zit allesbehalve in de wedstrijd. Een van de weinige omschakelingsmomenten loopt helemaal verkeerd na een slechte diagonale pass van Pavlovic.
21
Sfeer
Gelukkig is de sfeer wel goed. Zowel de thuis- als uitsupporters laten van zich horen.
22

Goal
Doelpunt van Taichi Hara (Shinji Kagawa)

24
Prachtig doelpunt Hara!
Nu is het aan STVV om om te schakelen en het doet dat perfect. Een prachtige lange bal van Kagawa en dito aanname en afwerking van Hara brengen de Kanaries op voorsprong. 1-0!
26
Forse tackle en gele kaart Dragus
Dragus met een tackle van langs achter bij Hara. Terechte gele kaart.
27
 Gele kaart voor Denis Drăguş

27
 Gele kaart voor Renaud Emond

28

Goal
Doelpunt van Daichi Hayashi (Toni Leistner)

30
Doelpunt Hayashi
De wedstrijd lijkt gespeeld. Een corner van Brüls wordt verlengd naar de tweede paal waar Hayashi de bal in doel devieert. 2-0 STVV.
34
 Gele kaart voor Nathan Ngoy

34
Tweede gele kaart Standard
Ngoy (Standard) komt te driest ingevlogen en loopt tegen een geel karton aan.
38
Hayashi bijna met de 3-0
Hayashi doet de boeken bijna volledig toe, maar schat een voorzet op links volledig verkeerd in en loopt knullig tegen de bal aan. Opraper voor Henkinet.
41
 Gele kaart voor Ameen Al-Dakhil

42
Gele kaart Al-Dakhil
Al-Dakhil (STVV) haalt een counter van Standard er foutief uit en krijgt een terechte gele kaart.
45
Kansje Standard
We hebben Standard nog niet veel op de helft van STVV gezien, maar daar zijn de Rouches ineens. Een lange bal wordt goed doorgekopt, maar Emond trapt onbesuisd over.
45
Rust: sterk STVV, zwak Standard
Na een sterke eerste helft lijkt STVV zijn schaapjes tegen Standard al op het droge te hebben. Na een prachtig doelpunt van Hara in minuut 22 en een binnentikker aan de tweede paal van Hayashi in minuut 43 staan de Kanaries comfortabel op voorsprong. Standard daarentegen liet weinig zien, op een zeldzaam omschakelingsmoment trapte Emond hoog over.
45+2
Genk op voorsprong
Slecht nieuws voor STVV vanuit Seraing: Genk is op voorsprong gekomen via Ito. De kansen op een europees ticket slinken, zeker omdat Dabila in minuut 43 een rode kaart pakte en Seraing dus een hele helft met 10 man verder moet.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Tweede helft afgetrapt
STVV heeft de tweede helft net afgetrapt.
46
Laatste wedstrijd Carcela voor Standard
Mehdi Carcela komt er bij de rust op voor Emond, en speelt daarmee zijn laatste minuten in het shirt van de Rouches op het veld van Sint-Truiden.
46
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Mehdi Carcela

46
Vervangen Nathan Ngoy
Ingevallen Cihan Canak

Ngoy moest met een gele kaart en enkele stevige overtredingen in de eerste helft blij zijn dat hij er nog op stond. Bij de rust werd hij terecht gewisseld voor Canak.
54
Standard komt gretig uit de kleedkamer
Standard lijkt eindelijk wakker geschoten en begint scherp aan de tweede helft, met enkele flitsende bewegingen van Carcela.
57
Mooie kopbal Dragus
Een mooie lange bal van Pavlovic en achterwaartse kopbal van Dragus bezorgen Standard bijna de aansluitingstreffer.
60
Gigantische kans Hayashi
Hayashi bijna met de brace. Hij schat een goede voorzet op links verkeerd in, waardoor Henkinet kan oprapen.
64
Wissel Kagawa
Na een prima eerste helft, en vrij onzichtbaar kwartier in de tweede, mag Kagawa gaan rusten. Zien we hem volgend seizoen nog terug in een geel-blauw shirt?

Stayen in een rookwolk
De Standard-supporters laten het allemaal niet aan hun hart komen en maken er een feest van op Stayen. Intussen kabbelt de wedstrijd wat verder.
73
 Gele kaart voor Christian Brüls
De tank van Brüls lijkt leeg. Hij komt te laat en pakt een gele kaart.
76
Vervangen Taichi Hara
Ingevallen João Klauss

Hara mag na een prachtig doelpunt en sterke eerste helft gaan rusten. Ex-Rouche Klauss komt ingevallen.
77

Goal
Doelpunt van João Klauss (Daiki Hashioka)

77
UITGEREKEND KLAUSS
Prachtig doelpunt STVV. Een heerlijke combinatie belandt via de achterlijn tot bij de pas ingevallen Klauss, die zijn ex-ploeg nu volledig de das omdoet. 3-0!
84
Bijna assist Klauss
Klauss is sterk ingevallen tegen zijn voormalige werkgever. Nu is het de Braziliaan zelf die de achterlijn haalt en een goeie voorzet aflevert, maar Koita die naast legt.