gnkKRC Genk
antAntwerp
Datum: 12/02/2023 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25

Loopt Racing Genk weer wat verder weg of houdt Antwerp leider in bedwang?

Loopt Racing Genk weer wat verder weg of houdt Antwerp leider in bedwang?
Foto: © photonews

Vrijdag was er Club Brugge-Union, zondagnamiddag treffen met Genk en Antwerp de twee andere ploegen uit de top 4 elkaar.

Geen Super Sunday maar wel een zeer interessante wedstrijd tussen leider Racing Genk en het nummer drie Antwerp. Beide ploegen hebben alvast genoeg redenen om vol voor de winst te gaan.

Leider Racing Genk zag namelijk eerste achtervolger Union vrijdagavond gelijkspelen tegen Club Brugge. Met een overwinning kunnen de Limburgers opnieuw 9 punten uitlopen op Union en maar liefst 18 op Antwerp. Zo'n puntenverschil lijkt in een play offs met 4 ploegen helemaal onoverbrugbaar voor The Great Old.

Het wordt bovendien uitkijken naar Arokodare bij de leider. De Nigeriaanse spits werd voor de neus van Anderlecht weggeplukt door Genk om Onuachu te vervangen. Vorige week kreeg Samatta nog de voorkeur op de aanwinst maar Arokodare wist in zijn invalbeurt wel meteen te scoren. Mag hij nu starten van Wouter Vrancken?

Tolu Arokodare
© photonews

Voor Antwerp is winst tegen Racing Genk de enige manier om nog een sprankeltje hoop te hebben om de titel te winnen. Bij winst is het verschil 12 punten en Genk moet ook Union nog ontvangen in Limburg.

Union - Antwerp Kandouss Janssen
© photonews

Na Nieuwjaar speelde Antwerp uitstekend voetbal maar de oudste club van het land zit in een moeilijke periode. De voorbije wedstrijden speelde Antwerp tegen Club Brugge, Union en Anderlecht en kon het geenenkele keer winnen. Tegen Union werd er in de beker zelfs verloren. Krijgen de ambities van Antwerp een nieuwe uppercut in Genk? Volg het straks Live bij Voetbalkrant.com

Meer nieuws