ohlOH Leuven
cerCercle Brugge
Datum: 10/02/2023 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Middenmoters op zoek naar goede zaak: OHL heeft wat recht te zetten, Cercle iets te bevestigen na draw met Rouches

Volg OH Leuven - Cercle Brugge vanavond om 20u LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Middenmoters op zoek naar goede zaak: OHL heeft wat recht te zetten, Cercle iets te bevestigen na draw met Rouches

In één van de vrijdagavondmatchen staan OHL en Cercle Brugge tegenover mekaar. Twee middenmoters die hopen eens een ferme stap vooruit te zetten.

Vooral bij OHL is het belangrijk dat de aanhang, die zijn zegje kon doen op een supportersavond, nog eens verwend wordt. Leuven is al een tijd op de sukkel qua rendement: in het strafschopgebied is het te weinig, zowel offensief als defensief. Uit bij Seraing werd dat nog eens pijnlijk duidelijk. De uitschuiver bij de degradatiekandidaat moet rechtgezet worden, de fans willen zeker ook voldoende strijdlust zien.

Dan draait het momenteel beter bij Cercle Brugge, dat met een 7 op 9 naar Leuven trekt. Het speelde op de vorige speeldag gelijk tegen Standard nadat het overigens al van Gent had gewonnen. Groen-zwart moet wel blijven bevestigen om in de linkerkolom te kunnen blijven staan en vooral met genoeg regelmaat driepunters verzamelen.

Vrijdagavond moet dat wel gebeuren zonder één van de absolute sterkhouders bij Cercle Brugge. Daland pakte zijn vijfde gele kaart tegen Standard en is geschorst. Miangue en Lopes Da Silva zijn overigens nog out. Langs Leuvense zijde staat Maertens nog aan de kant en kan Mendyl gerecupereerd worden. 

Er zit sowieso een mooie prijs in bij BETFIRST! Een zege van OHL levert 2,45x uw inzet op, een zege van Cercle 3x uw inzet. Draait het uit op een gelijkspel, dan kan u 3,40x uw inzet verdienen!

Meer nieuws