Datum: 18/03/2023 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Straks live: Klautert KVO uit degradatiezone of zet Westerlo gigantisch stap richting play offs?
Straks live: Klautert KVO uit degradatiezone of zet Westerlo gigantisch stap richting play offs?

Westerlo trekt op zaterdagnamiddag naar Westerlo voor een duel tegen het nummer 16 in het klassement. Met nog 5 speeldagen te gaan hebben beide ploegen nog heel wat om voor te spelen.

De Kustboys staan momenteel op een 16e plek, wat degradatie zou betekenen binnen enkele weken. Een onverhoopte overwinning tegen Club Brugge en een spectaculaire 4-4 op het veld van Eupen zorgde ervoor da KVO nog enigszins voeling heeft met de plaatsen boven hen in het klassement.

3 punten boven hen staan Eupen en Kortrijk. Een overwinning van Oostende kan er dus voor zorgen dat drie ploegen met even veel punten nog vol voor de degradatie moeten strijden. Spanning troef dus onderin!

Maar ook 10 plaatsen boven Oostende is het nog spannend. De bezoekers uit Westerlo zagen vrijdag Cercle Brugge gelijkspelen tegen RC Genk waardoor Westerlo met een overwinning weer wat steviger in de top 8 kan komen. Ze zetten dan bovendien ook nog eens druk op Club Brugge en Westerlo die strijden voor de top 4.

In de heenwedstrijd won Westerlo met duidelijke 6-0 cijfers. Krijgen we opnieuw een doelpuntenfestival? Volg het straks live bij Voetbalkrant.

Meer nieuws