Datum: 18/09/2022 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9

Zorgen Genk en Gent voor spektakelrijke topper op zondagmiddag?

Zorgen Genk en Gent voor spektakelrijke topper op zondagmiddag?
Foto: © photonews

Samen met Standard-Club Brugge vormt KRC Genk-KAA Gent dé affiche van de negende speeldag. Welke ploeg komt er als beste uit de topper?

Kijkend naar het klassement, heeft thuisploeg Genk de beste papieren om het treffen tegen Gent aan te vatten. De Limburgers staan op de tweede plaats en hebben op acht wedstrijden nog maar één keer verloren of gelijk gespeeld. Leider Antwerp zorgt met Antwerp echter voor een unieke prestatie en zal vanmiddag ongetwijfeld toekijken of eerste achtervolgers Genk en Club Brugge punten laten liggen.

In datzelfde klassement staat Gent op een 5e plek, wat zeker niet slecht is aangezien Hein Vanhaezebrouck na vijf speeldagen aangaf dat de Buffalo's niet het beoogde puntenaantal gesprokkeld hadden. Met een overwinning komt AA Gent op gelijke hoogte van OH Leuven op plek 4, toch wel de ambitie van Gent.

Genk mist revelatie

En om te winnen in Genk zullen ze geen rekening moeten houden met Joseph Paintsil. De pijlsnelle Ghanese winger viel vorige week tegen Union geblesseerd uit en zit niet in de selectie voor de topper van zondag. Met Onuachu, Nemeth en Samatta beschikt Vrancken over drie diepe spitsen, al kan Samatta ook wel op de flank fungeren en Trésor op de andere flank plaatsnemen.

Gent kopje onder door vermoeidheid?

Voor AA Gent zal de interlandbreak als geroepen komen. De voorbije 3 weken moesten de Buffalo's telkens twee wedstrijden per week spelen. Europees leverde hen dat een 4/6 p en in de competitie overwinningen tegen Anderlecht en Zulte Waregem, maar ook een verlies tegen Charleroi. De wedstrijd tegen Genk zet een punt achter een eerse drukke serie aan wedstrijden, maar na de break komt die drukte gewoon weer terug.

Meer nieuws