staStandard
cluClub Brugge
Datum: 21/09/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard blijft leider na verdiende zege
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard blijft leider na verdiende zege
Foto: © SC

Standard heeft de topper van de zevende speeldag met winst afgesloten. De Rouches namen verdiend afstand van een zwak Club Brugge. Het werd 2-0, de doelpunten vielen via verdedigers Onyewu en Léonard.

Standard startte furieus in deze partij en creëerde kans na kans. Doelman Stijn Stijnen bevestigde op een kopbal van Karel Geraerts zijn goede vorm, de goalie van blauw-zwart haalde de bal uit het kruis. Standard zette hoog druk, maar verslikte zich op een te korte terugspeelbal van Beda, Runje kon in twee keer ontzetten voor de voeten van Matondo en Victor. De Rouches bleven echter de wedstrijd naar hun hand zetten en kwamen dan ook verdiend op voorsprong na een doelpunt van verdediger Onyewu.
Conceiçao schilderde een vrije trap op het hoofd van de Amerikaan, die het leder hoog binnenkopte; 1-0. Vijf minuten later kreeg Standard een - onterechte - vrije trap op de rand van de zestien, Léonard krulde de bal mooi voorbij de muur in doel; 2-0. Club Brugge knock-out. 

Standard bleef aandringen via Moreira, Geraerts en Deflandre, maar doelman Stijnen wistt erger te voorkomen. Op het halfuur kwam er dan de eerste kans voor de bezoekers via Gert Verheyen, maar zijn poging, die binnen leek te rollen, werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel. 
Standard, onbetwistbaar de betere ploeg, ging uiteindelijk rusten bij een verdiende 2-0 voorsprong.

Na de pauze verschenen dezelfde elf op het terrein en de Rouches bleven doorgaan op hun elan. Moreira met een mooie actie en dito schot, doelman Stijnen pareerde in hoekschop. Tchite bracht even later de Brugse defensie in verlegenheid, maar die kon nog wegwerken in hoekschop. Club kreeg nauwelijks voet aan grond en trachtte vooral met lange ballen Verheyen en Matondo te bereiken, maar dat leverde weinig resultaat op. 
Ondertussen nam Standard langzamerhand wel wat gas terug. Club Brugge kwam wat meer, maar de nodige precisie ontbrak om een doelpuntje te scoren. Marek Spilar ontsnapte ook nog eens aan een rode kaart nadat hij op vijf minuten tijd eerst Tchite en vervolgens Garbini onderuithaalde.

Tchite had trouwens nog kunnen scoren, maar Stijnen lag opnieuw in de weg. Aan de andere kant trapte Vanaudenaerde één van de weinige Brugse kansen een metertje over doel en zo bloeide de partij stilaan naar zijn einde toe. Meteen de laatste kans van de wedstrijd, waardoor de 2-0 op het bord bleef. Een meer dan verdiende zege voor de Rouches, die de eerste plaats in handen houden. Benieuwd hoe lang ze dat kunnen volhouden.