Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Edmond Leburton
Genk zonder problemen voorbij Tubeke
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zonder al te veel problemen afstand genomen van Tubeke. De Limburgers gingen met 1-2 winnen op het veld van de Waals-Brabanders.

Het eerste kwartier ging gelijk op. Tubeke verraste zelfs even met leuk, aanvallend voetbal en twee goede mogelijkheden op de 1-0. Het was echter Genk dat op voorsprong kwam. Na een knappe actie van Elyaniv Barda kwam de bal bij Marvin Ogunjimi, die bedankte met de 0-1.

Een zware opdoffer voor Tubeke, dat echter meteen terug in de aanval ging. Tiago speelde veel te zwak terug op Verhulst, Santiago kon net niet profiteren. Op het halfuur was Perbet er al even dicht bij, opnieuw redde Verhulst de Genkse meubelen.

Na de rust zakte Tubeke terug. De Waals-Brabanders waren een stuk minder gevaarlijk, en toen Ogunjimi na tien minuten de 0-2 aantekende, leek het vat helemaal af. Het was trouwens opnieuw Barda die Ogunjimi het doelpunt aanreikte.

Over and out zou je denken, maar Tubeke kwam nog heel dicht bij de 1-2. Santiago vond de lat op zijn weg. De thuisploeg verdiende echt wel beter, maar incasseerde twee minuten later zelfs de 0-3. Alweer Barda bracht de bal tot bij Pudil, die niet aarzelde.

In de slotfase wist Tubeke dan toch nog de eer te redden. Perbet scoorde in de rebound de verdiende 1-3. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Door dit verlies is Tubeke opnieuw hekkensluiter. Roeselare won immers op het veld van KV Mechelen. Racing Genk doet het een stuk beter en komt zelfs op gelijke hoogte met kampioen Standard.