Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Charles Tondreau
Kortrijk geraakt niet voorbij tienkoppig Bergen
Anthony Van der Planken

KV Kortrijk is er niet in geslaagd de drie punten mee te graaien uit Bergen. De West-Vlamingen speelden bijna een hele wedstrijd tegen tien man, maar moesten toch nog een gelijkspel toestaan.

Kortrijk startte furieus aan de wedstrijd. Bétrémieux en Barbosa kregen elk al gauw een goede kans, maar faalden in de afwerking. Uiteindelijk werd de Kortrijkse druk toch beloond. Mirri hield een schot van Bétrémieux met de hand uit doel en mocht meteen gaan douchen. Bovendien kreeg Kortrijk een penalty, maar Kums trapte zwakjes op Herpoel.

Toch bleef Kortrijk doorgaan. Barbosa pakte uit met een goed schot, maar Herpoel bracht knap redding. Ook Bétrémieux was er nog dicht bij, zonder succes.

In de tweede helft begon Bergen beter te voetballen. Dat leverde ook kansen op. Collet zette Mollez aan het werk met een stevig afstandsschot, wat later kopte Buyssens de bal net over.

Drie minuten voor tijd werd er dan toch gescoord. Barbosa bracht de bal knap tot bij de ingevallen Coulibaly, die niet aarzelde en Kortrijk 0-1 voor bracht. Zo'n late gelijkmaker verdient een gepaste viering, maar het Kortrijkse feestje duurde net iets te lang, want meteen na de aftrap scoorde Bergen tegen. Fréderic Jay hield zo toch nog een puntje thuis, al schiet zijn ploeg daar in het klassement weinig mee op.